Castellví rep el primer lot d’aliments del pla d’ajuda 2014 a les persones més necessitades de la UE

El primer lot d’aliments provinent del pla d’ajuda alimentària a les persones més necessitades de la Unió Europea va arribar ahir als Serveis Socials de l’Ajuntament de Castellví de Rosanes. El consistori va sol·licitar al ministeri d’Agricultura, via Creu Roja, la distribució d’aquest fons alimentari entre les persones del municipi més necessitades econòmicament fa unes setmanes i va ser aprovada, per segon any consecutiu.

Els Serveis Socials de Castellví rebran diversos lots al llarg de la campanya. La seva distribució es farà seguint els procediments municipals per a aquest tipus d’ajuts i els protocols i requisits establerts dins del pla d’ajuda alimentària a les persones més necessitades de la Unió Europea, segons han informat fonts municipals en un comunicat.

El ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient és qui s’encarrega de l’execució d’aquest pla, a través del Fons espanyol de garantia agrària (FEGA). Aquest fons col·labora actualment amb la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments i amb Creu Roja Espanyola per dur a terme les tasques d’emmagatzematge i distribució dels aliments.

Crida ciutadana per a productes d’higiene personal i domèstica i altres tipus d’aliments

La gamma de productes que arriba a través del pla d’ajuda i d’altres fons permet cobrir necessitats alimentàries bàsiques de les famílies ateses pels Serveis Socials, depenent dels estocs subministrats, de vegades cal suport addicional per a determinats productes d’alimentació i també per a productes d’higiene personal i domèstica.

Per aquesta raó, des de la regidoria de Benestar Social s’ha fet una crida a aquelles persones que vulguin col·laborar amb el banc local aportant productes d’higiene personal (sabó, xampú) o domèstica (sabó de roba, de plats) o bé aliments com oli o tonyina en conserva, per tal de complementar les aportacions que es fan a les famílies en situació de dificultat.

Check Also

La Generalitat aprova el nou mapa de la lectura pública de Catalunya

El Govern ha aprovat el nou Mapa de la Lectura Pública de Catalunya, que recull les necessitats de la lectura pública i estableix el tipus de biblioteca que correspon a cada població per tal d’adequar el servei que ofereixen a la demografia actual de Catalunya. L’aprovació del nou Mapa, que substitueix l’anterior, de 2008, respon a la voluntat d’adaptar-lo als canvis que s’han produït en la població dels municipis catalans i al context actual. El Mapa de la Lectura Pública permet elaborar els programes per a la construcció de nous equipaments i per a l’adequació dels existents; planificar, programar i coordinar les inversions de les diferents administracions competents en aquest àmbit; avaluar periòdicament quina és la posició real del conjunt de les biblioteques públiques de Catalunya, i vetllar perquè es produeixi un creixement equilibrat d’aquests equipaments per tal de garantir l’accés als serveis al conjunt del territori de Catalunya. Actualment totes les capitals de comarca disposen de biblioteca i tots els municipis de més de 30.000 habitants compten almenys amb una. D’altra banda, totes els municipis de més de 5.000 habitants, que són els que tenen l’obligació d’oferir el servei d’acord amb la legislació vigent, disposen d’equipament bibliotecari (excepte Dosrius, que ja té un projecte subvencionat, i Vilafant). Pel que fa als municipis d’entre 3.000 i 5.000 habitants, 54 dels 71 municipis d’aquestes característiques ja disposen d’equipament bibliotecari. A més, el 93% de la població té un servei bibliotecari al seu propi municipi i el 46% disposa del carnet de la biblioteca pública. Des de l’aprovació de l’anterior Mapa s’han inaugurat 91 noves biblioteques, de les quals 34 són serveis nous en municipis o barris on no n’hi havia, i la resta, 57, són trasllats d’equipaments ja existents que s’han adequat als estàndards proposats pel Mapa. Això vol dir que, des de l’aprovació Continua llegint