Som Natura

Presentem als diferents Ajuntaments i Centres Educatius dels municipis montserratins un projecte d’extraescolars d’educació ambiental. Tot seguit us fem un breu resum.

A l’Associació Massís de Montserrat treballem per traslladar el coneixement del medi natural i de la pagesia a les noves generacions. Oferim a diferents nivells un programa de formació dirigit a tots els públics tant a particulars com a professionals.

Enguany hem dissenyat i elaborat un programa pioner per als més menuts, a les escoles. Des de l’entitat us presentem una activitat extraescolar d’educació ambiental enfocada a la sensibilització i conscienciació del nostre paper a la natura: “Som Natura”

Els objectius del programa són:

  • Integrar i cohesionar al grup d’infants de diferents edats (7-12anys) de forma no competitiva
  • Conèixer el medi natural que tenim més aprop.
  • Valorar els diferents medis i la seva diversitat, per tal de generar en els infants, la necessitat de vetllar i millorar l’entorn.
  • Adquirir actituds respectuoses amb el medi, actuant en favor del mateix.
  • Sensibilitzar-se amb moltes de les problemàtiques ambientals actuals.
  • Conèixer els canvis del paisatge, les seves transformacions, canvis de forma, estructura, color, estètica, per tal d’entendre el model de funcionament de la nostra societat.
  • Fer tallers i activitats amenes i dinàmiques que fixin l’aprenentatge a través d’emocions positives.
  • Conèixer l’ús dels recursos naturals, a través d’una activitat tradicional com és el món de la pagesia.
  • Possibilitat de coogestió de l’Hort escolar (si s’escau)

Per mostrar el coneixement adquirit i compartir-ho amb els amics, famílies, companys, etc, els infants faran un programa de ràdio regularment on se’ls podrà escoltar explicant el que han après, les seves reflexions i opinions, idees, avisos, recomanacions… tot en l’àmbit de la sostenibilitat, la consciència ecològica i respecte al medi natural.

Comptem amb un equip multidisciplinar: monitors/es, educadors ambientals, enginyers agrònoms,  tècnics forestals, pagesos, etc tots ells alineats amb la filosofia de l’entitat i del projecte d’Educació Ambiental, disposats a treballar amb il·lusió per transmetre d’una forma senzilla i amena el coneixement del nostre entorn natural més directe als més menuts.

L’activitat setmanal es durà a terme amb diferents grups d’infants en diversos pobles dels entorns del Parc Natural de Montserrat. Si sou una família del Bruc, Collbató, Marganell, Monistrol de Montserrat, Castellbell i el Vilar o Sant Salvador de Guardiola i voleu informar-vos millor, ens podeu escriure o trucar a l’Associació i us informarem de tot. El nostre correu de contacte és pagesia@montserrati.cat i el telèfon 602697428

Moltes gràcies per l’atenció.

Atentament,

 

Verònica Hirano
Coordinadora Associació Massís de Montserrat
602697428
pagesia@montserrati.cat