XIV Trobada de Motos Antigues – Ruta dels Portals

La XIV Trobada de Motos Antigues – Ruta dels Portals que organitzen els Amics de les Motos Antigues de Monistrol de Montserrat en col•laboració amb l’Ajuntament de la vila, es celebrarà diumenge 16 de Juny en una edició d’aquesta clàssica cita del calendari de concentracions, que serà especialment solidària.

Els Amics de les Motos Antigues de Monistrol de Montserrat han volgut donar aquest caire a la trobada mitjançant el banc d’aliments de la fundació Rosa Oriol de Manresa. D’aquesta manera AMD ha decidit rebaixar el preu de la inscripció que passa a costar-ne 24. A canvi, els participants a la trobada hauran de fer per la seva banda, alguna aportació en aliments. Al marge d’això, l’organització també en farà una aportació significativa per aconseguir el màxim d’aliments possibles per lliurar a la fundació manresana.

Els més necessitats en sortiran beneficiats de les aportacions d’organització i participants que podran lliurar aliments amb poc risc de caducitat i alt marge de conservació com les llenties, els cigrons, la pasta, etc. Totes les aportacions seran benvingudes i demostraran, una vegada més, l’alta solidaritat i compromís social del món de la moto.

El recorregut de la Trobada serà l’habitual i, sortint de Monistrol de Montserrat, anirà a Montserrat per baixar després novament cap a Monistrol i pujar a Collbató, on es farà la segona aturada de la ruta. Després de passar pel Bruc i Marganell, els participants s’aturaran a Castellbell i el Vilar per tornar a Monistrol i posar el punt final a la trobada a la Plaça de la Font Gran.

Altres novetats d’aquesta edició al marge de la recollida d’aliments són que un cop feta la inscripció, els participants deixaran les motos abans de prendre la sortida al Parc Tancat del Camp de Futbol. D’altra banda està confirmada la presència de membres de la família Bultó (fills del creador de la marca Bultaco, Paco Bultó) amb algunes motos clàssiques de la marca que són autèntiques peces de museu i formen part de la indústria de la moto a Catalunya.ç

Les preinscripcions van a molt bon ritme, millorant les de l’any passat i s’espera superar el centenar de motos i els més de 200 participants.

Font Ajuntament de Monistrol

Check Also

La Generalitat aprova el nou mapa de la lectura pública de Catalunya

El Govern ha aprovat el nou Mapa de la Lectura Pública de Catalunya, que recull les necessitats de la lectura pública i estableix el tipus de biblioteca que correspon a cada població per tal d’adequar el servei que ofereixen a la demografia actual de Catalunya. L’aprovació del nou Mapa, que substitueix l’anterior, de 2008, respon a la voluntat d’adaptar-lo als canvis que s’han produït en la població dels municipis catalans i al context actual. El Mapa de la Lectura Pública permet elaborar els programes per a la construcció de nous equipaments i per a l’adequació dels existents; planificar, programar i coordinar les inversions de les diferents administracions competents en aquest àmbit; avaluar periòdicament quina és la posició real del conjunt de les biblioteques públiques de Catalunya, i vetllar perquè es produeixi un creixement equilibrat d’aquests equipaments per tal de garantir l’accés als serveis al conjunt del territori de Catalunya. Actualment totes les capitals de comarca disposen de biblioteca i tots els municipis de més de 30.000 habitants compten almenys amb una. D’altra banda, totes els municipis de més de 5.000 habitants, que són els que tenen l’obligació d’oferir el servei d’acord amb la legislació vigent, disposen d’equipament bibliotecari (excepte Dosrius, que ja té un projecte subvencionat, i Vilafant). Pel que fa als municipis d’entre 3.000 i 5.000 habitants, 54 dels 71 municipis d’aquestes característiques ja disposen d’equipament bibliotecari. A més, el 93% de la població té un servei bibliotecari al seu propi municipi i el 46% disposa del carnet de la biblioteca pública. Des de l’aprovació de l’anterior Mapa s’han inaugurat 91 noves biblioteques, de les quals 34 són serveis nous en municipis o barris on no n’hi havia, i la resta, 57, són trasllats d’equipaments ja existents que s’han adequat als estàndards proposats pel Mapa. Això vol dir que, des de l’aprovació Continua llegint