Un petit incendi crema 150 m² de vegetació al nucli urbà d’Olesa

El passat dimecres a la nit, als volts de les 22:30h, va produir-se un incendi de vegetació baixa i canyes a l’esplanada situada entre el carrer Barcelona i Jaume de Viver.

Un veí va alertar telefònicament a la Policia Local d’Olesa que s’estava produint l’incendi a la zona esmentada. Fins al lloc dels fets es va adreçar una patrulla del cos policial que va establir un perímetre de seguretat a la zona. Acte seguit, van retirar-se amb la grua municipal dos vehicles estacionats al lloc que estaven sent afectats per les flames.

També van adreçar-se fins al punt de l’incendi efectius de Bombers de la Generalitat, ADF d’Olesa, una ambulància del SEM i Mossos d’Esquadra.

En poc més d’una hora, a les 23:45h, el foc es va donar que extingit. L’incendi va afectar uns 150 metres quadrats de vegetació baixa.

No es van produir danys personals però sí materials en dos vehicles, que es van retirar al dipòsit municipal a disposició dels seus propietaris.

Segons fonts policials, es desconeixen les causes de l’incendi.

Font: Departament de comunicació de l’Ajuntament d’Olesa

Fotografia: @laBichaBCN

Check Also

La Generalitat aprova el nou mapa de la lectura pública de Catalunya

El Govern ha aprovat el nou Mapa de la Lectura Pública de Catalunya, que recull les necessitats de la lectura pública i estableix el tipus de biblioteca que correspon a cada població per tal d’adequar el servei que ofereixen a la demografia actual de Catalunya. L’aprovació del nou Mapa, que substitueix l’anterior, de 2008, respon a la voluntat d’adaptar-lo als canvis que s’han produït en la població dels municipis catalans i al context actual. El Mapa de la Lectura Pública permet elaborar els programes per a la construcció de nous equipaments i per a l’adequació dels existents; planificar, programar i coordinar les inversions de les diferents administracions competents en aquest àmbit; avaluar periòdicament quina és la posició real del conjunt de les biblioteques públiques de Catalunya, i vetllar perquè es produeixi un creixement equilibrat d’aquests equipaments per tal de garantir l’accés als serveis al conjunt del territori de Catalunya. Actualment totes les capitals de comarca disposen de biblioteca i tots els municipis de més de 30.000 habitants compten almenys amb una. D’altra banda, totes els municipis de més de 5.000 habitants, que són els que tenen l’obligació d’oferir el servei d’acord amb la legislació vigent, disposen d’equipament bibliotecari (excepte Dosrius, que ja té un projecte subvencionat, i Vilafant). Pel que fa als municipis d’entre 3.000 i 5.000 habitants, 54 dels 71 municipis d’aquestes característiques ja disposen d’equipament bibliotecari. A més, el 93% de la població té un servei bibliotecari al seu propi municipi i el 46% disposa del carnet de la biblioteca pública. Des de l’aprovació de l’anterior Mapa s’han inaugurat 91 noves biblioteques, de les quals 34 són serveis nous en municipis o barris on no n’hi havia, i la resta, 57, són trasllats d’equipaments ja existents que s’han adequat als estàndards proposats pel Mapa. Això vol dir que, des de l’aprovació Continua llegint