Sant Vicenç de Castellet celebra diumenge la jornada central dels actes del Tricentenari

Sant Vicenç de Castellet celebrarà durant la tercera setmana de juny els actes per commemorar el Tricentenari. Tot i que al municipi no hi ha documentat cap esdeveniment remarcable durant aquest període, sí que es té constància que va haver-hi voluntaris locals que van enfrontar-se a l’ocupant borbònic junt amb altres voluntaris del Montserratí, ja que la proximitat amb el castell de Castellbell i l’interès estratègic que representava, mantenia el conflicte viu al territori que s’estén entre Montserrat i el riu Llobregat.

El primer acte es va celebrar ahir, dimarts 17 de juny, amb la conferència La campanya catalana del 1713-14. Epíleg de la Guerra de Successió espanyola, a càrrec del Dr. Francesc Xavier Hernàndez Cardona, a la Biblioteca a les vuit de la tarda.

Diumenge que ve, 22 de juny, es farà la jornada central, amb tot un seguit d’actes que giren entorn d’un campament austriacista de la Guerra de Successió. A les onze del matí, tindrà lloc la inauguració de l’exposició La guerra de Successió i la pèrdua de l’estat (Memorial 1714) a la sala d’Actes de l’Ajuntament. A les dotze del migdia, se celebrarà un acte commemoratiu amb ofrena i Salves d’Honor, a la plaça de l’Ajuntament.

I a les sis de la tarda, es farà la recreació de la batalla de Sant Vicenç de Castellet, en què les tropes austriacistes i borbòniques topen a la plaça de l’Ajuntament. Aquest acte compta amb la participació dels Miquelets de Catalunya, el Regiment de Sant Narcís de Girona i els Hússers Hongaresos.

Check Also

Monistrol acull una jornada gastronòmica de la cuina del Montserratí

Monistrol de Montserrat acollirà una jornada gastronòmica de la cuina del Montserratí, sota el títol La …