Salvem El Bruc organitza una sortida per conèixer la zona on està projectada la pedrera i la planta d’asfalt

La plataforma Salvem El Bruc ha organitzat una excursió pels terrenys on hi ha autoritzada la pedrera i on ara es pretén ubicar la planta d’asfalt (vegeu el REPORTATGE en vídeo del Montserrati.cat sobre aquest tema aquí). La sortida tindrà lloc el pròxim diumenge, 15 de juny.

Durant la jornada, la plataforma Salvem El Bruc informarà als assistents sobre el projecte de planta d’asfalt i la pedrera, al terme municipal d’El Bruc, que han generat un ampli rebuig entre els seus veïns.  Durant el recorregut, es podran veure les dimensions exactes, així com l’impacte ambiental i visual que poden tenir aquestes construccions.

El punt de trobada serà a les nou del matí a Can Cases. “Sortirem caminant des d’El Bruc pel camí de la Font de la Cova, travessant la vall de la riera de Pierola i arribarem fins a Sant Miquel de Vilaclara (on l’associació El Bruc amb la Cultura ha preparat una explicació sobre el patrimoni cultural), i d’allà cap als forns de calç, per un antic camí de carro recuperat”, expliquen des de Salvem El Bruc en un comunicat.

“Després de visitar els forns, el recorregut queda dividit: els que estiguin cansats finalitzen el camí arribant directament al coll d’El Bruc i la resta utilitzarà un sender recuperat per arribar fins al punt més alt de la clapa de roques calcàries que dóna nom a la zona (Roques Blanques), mirador extraordinari de la vall, d’El Bruc, Collbató i fins Abrera”, afegeixen.

“Habilitarem cotxes-llançadora al Coll del Bruc per fer la tornada”, expliquen. La durada prevista de l’excursió és d’entre quatre i cinc hores, en funció del ritme i el recorregut triat. La dificultat tècnica és mitja i el desnivell acumulat, de 350 metres.

Check Also

OFERTA DE FEINA Es busca Coordinador/a per l’Associació Massís de Montserrat

L’Associació Massís de Montserrat durant els 7 anys d’existència que es compleixen el proper 14/04/2018 …