Mercats sense diners?

A mans de l’Assemblea de joves del Montserratí – l’Esquerda, en el marc de la Festa Major del Bruc, s’ha celebrat al llarg del dia d’avui el primer Mercat d’Intercanvi del municipi. Eixamplant en espai i consciència aquesta alternativa forma d’adquirir mercaderies i béns, el troc.

Tot i això no és el primer de la comarca, doncs el mateix col·lectiu ja n’ha fet a Collbató. També a Esparreguera el mes passat ja van realitzar la 9a edició a mans del col·lectiu d’Indignats i la CNT. I a través de Revolució Verda a Olesa es va celebrar l’últim el 5 de gener d’enguany.

Així doncs, sembla consolidar-se a la comarca novament, a través del jovent principalment, aquesta antiga forma de mercadeig del troc. I cada cop amb més èxit, en detriment de la davallada de consum de mercaderia de primera mà. Principalment per la necessitat i manca d’ingressos que està generant la crisi sistèmica, segons asseguraven els i les participants.

Amb la col·laboració de les institucions i el bon ambient que generen aquestes activitats solidàries s’ha aconseguit un èxit de participació, així com d’intercanvis. Sent els més menuts, els més naturalment militants d’aquesta filosofia i els que amb més il·lusió viuen les jornades. Des de jocs, llibres instruments i roba fins a carros de nadons, vitroceràmiques o pantalles 3D són els objectes que s’han dut a intercanvi.

La voluntat dels organitzadors comenten, és la de seguir amb els mercats i la cultura de l’intercanvi. Si pot ser també fer un pas més enllà i obrir una plana web que coordini els intercanvis al dia a dia. De moment conviden a buscar a les xarxes socials i internet per seguir oferint el que ja no s’utilitza i buscant el que es necessita sense diners, com a forma de mercat.

[nggallery id=20]

Check Also

Comunicat del portal arran l’ofensiva militar a la Franja de Gaza

Des de l’equip del Portal de notícies Montserratí.cat volem fer pública una decisió unànime que …