Les despulles del compositor Amadeu Vives seran vetllades a Collbató i enterrades el 19 i 20 de setembre

Gràcies a un conveni signat recentment  per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, la SGAE i l’Ajuntament de Collbató, els pròxims dies 19 i 20 de setembre se celebraran al municipi els esdeveniments commemoratius del retorn de Vives al seu poble natal, en què les seves despulles seran vetllades i enterrades.

Amb la signatura del conveni es formalitza el compromís de les tres institucions en l’organització dels actes que acompanyaran el trasllat de les restes d’Amadeu Vives al seu poble natal. Les despulles del compositor estaven originàriament enterrades al cementiri de Montjuïc de Barcelona.

Amadeu Vives va fundar l’Orfeó Català

L’acte de signatura, celebrat al Palau de la Música Catalana ha comptat amb la presència del director a Catalunya i Balears de la SGAE, Ramon Muntaner, de la presidenta de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, Mariona Carulla, i de l’alcaldessa de Collbató, Ana Úbeda. La col·laboració de l’Orfeó és deguda a què Amadeu Vives en va ser el fundador, juntament amb Lluís Millet i Pagès.

Els esdeveniments commemoratius a Collbató s’allargaran fins al 2015

Els actes d’homenatge s’allargaran durant el 2014 i part del 2015, amb diferents esdeveniments, com l’actuació del cor de la Passió d’Esparreguera (que interpretarà algunes peces del compositor collbatoní), un concert d’orgue, una exposició i conferències sobre l’obra escrita del compositor.

El procés per al retorn d’Amadeu Vives començava a fer-se efectiu el 2 de desembre de 2012 amb la signatura de la interlocutòria que permetia el trasllat de les seves restes al cementiri municipal de Collbató. Les despulles de l’autor d’obres tan emblemàtiques de la lírica (com Maruxa, Bohemios o Doña Francisquita) van ser traslladades en el moment de la seva mort de Madrid (l’any 1932) al cementiri de Montjuïc, on han reposat fins ara. Amb el decurs dels anys els descendents directes d’Amadeu Vives van desaparèixer, i el manteniment de la seva tomba quedà en mans de l’Orfeó Català.

 

Check Also

Esparreguera esclata de vitalitat durant els cinc dies de Festa Major

Els carrers plens, les places farcides de gent, activitats per tots els racons d’Esparreguera i …