La Societat d’Olivaires Palomar Olesana denuncia nous robatoris

Aquest cap de setmana algunes de les vinyes del terme d’Olesa ha patit actes vandàlics. Des de la Societat Agrària Transformadora Oliveraires Palomar Olesana volen alertar, per tant, els productors olesans que torna un problema que és constant però que de tant en tant s’agreuja especialment, amb robatoris en els quals els lladres no només s’emporten material de la vinyes (com ferros, mànegues de reg, o bidons de plàstic per recollir l’aigua de pluja), sinó que també aprofiten per destrossar les barraques dels pagesos. Segons el president d’Oliveraires Palomar Olesana, Felip Gibert, el preu d’allò que roben potser no és tant important com el fet “que t’entrin a casa i t’ho rebentin tot”. Per aquesta raó, el col·lectiu de productors aprofitarà una reunió concertada aquest divendres amb l’alcalde per plantejar el problema i mirar de trobar possibles actuacions encaminades a evitar aquests robatoris.

Felip Gibert ha lamentat que hi hagi grups de gent que, periòdicament, es dediquen a entrar a les vinyes i a destrossar tot allò que veuen, a la vegada que aprofiten per robar material divers. Malgrat que el material que sostrauen no és de gran valor, sí és necessari per a l’activitat diària dels productors i pagesos. Ara bé, per damunt de tot, ha dit Gibert, és greu veure com els entren a la vinya amb total impunitat. Segons Felip Gibert, la zona afectada agafa des del camí del colesterol, fins a la zona que enfila el camí cap al bosc de gavatx, passant per les vinyes de Can Llimona i anant cap al camí del Pla del Fideué.

Els pagesos se senten indefensos davant aquests actes vandàlics i robatoris, alguns dels quals ni es denuncien a la policia perquè es tracta de material de poc valor. A més, ha destacat Felip Gibert, tampoc tenen clar qui té les competències en aquests casos. Per això, diu, els productors es troben desemparats. Davant la situació el que volen els productors olesans són mesures com a mínim preventives. Per exemple, i si fos possible, que la Policia Local pogués controlar els accessos a la muntanya. Gibert també ha demanat la col·laboració ciutadana, per tal que alerti la policia si veuen, per exemple, cotxes plens de ferralla pel mig del poble, o si veuen, quan es fa fosc, llums pels camins de muntanya.

Des de la Societat Oliveraries Palomar Olesana també volen cercar l’ajuda de l’Ajuntament en buscar possibles solucions, en una reunió que tenen previst fer aquest divendres amb l’alcalde. I és que, a aquests actes vandàlics que pateixen periòdicament, s’hi ha de sumar els petits robatoris de fruita i verdura que pateixen molts pagesos. De fet, hi ha productors, ha dit Gibert, que ha començat a posar tanques a les finques, una acció que pot acabar sent “un greuge estètic per al municipi”.

En aquest sentit, l’alcalde d’Olesa, Salvador Prat, ha dit que en la reunió d’aquest divendres efectivament es podran analitzar les mesures que es poden prendre per evitar aquests robatoris. Ara bé, ha recordat que l’Ajuntament, en aquest cas, té unes limitacions, i per aquesta raó, ha anunciat, el consistori cercarà la complicitat d’altres administracions.

Escolteu l’entrevista realitzada a Olesa Ràdio a Felip Gibert al següent enllaç al Podcast de l’emissora. http://olesaradio.ivoox.com

Font: Departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat

Check Also

OFERTA DE FEINA Es busca Coordinador/a per l’Associació Massís de Montserrat

L’Associació Massís de Montserrat durant els 7 anys d’existència que es compleixen el proper 14/04/2018 …