La PAH ocupa la Seu olesana del Banco Popular

Una desena de membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca del Baix Llobregat Nord han ocupat aquest matí i fins aquest migdia la seu olesana del Banco Popular, al carrer Alfons Sala, com a protesta pel cas de José Antonio López, que va contractar una hipoteca multidivisa amb aquesta entitat bancària, i que ara no pot pagar perquè està a l’atur des de fa un any i mig.

López ha abonat ja 100.000 euros de la hipoteca que va contractar, per valor de 350.000 euros, però es troba que ara deu 560.000 euros. Com que Banco Popular es nega a negociar la dació en pagament, fa dies que la PAH de Catalunya es concentra davant la seu de Banco Popular al passeig de Gràcia, i per a avui s’ha convocat aquesta acció conjunta a diferents municipis.

Ho ha explicat una de les portaveus de la PAH del Baix Llobregat Nord, Raquel Montoya, que ha destacat que des de la PAH es defensa que aquest tipus d’hipoteques multidivisa és un producte d’alt risc, un dels anomenats productes tòxics, que només s’hauria de contractar amb persones que veritablement entenguin de macroeconomia. Per aquesta raó ho consideren una estafa bancària.

Des de Banco Popular segueixen sense donar resposta, i es neguen a negociar. Per això, des de la PAH continuaran fent accions com les d’avui. Durant l’ocupació, els manifestants han rebut la “visita” d’agents dels Mossos d’Esquadra, que han comprovat com l’acció reivindicativa ha estat pacífica en tot moment, com totes les que realitza la PAH.

Font Departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat

Check Also

La Generalitat aprova el nou mapa de la lectura pública de Catalunya

El Govern ha aprovat el nou Mapa de la Lectura Pública de Catalunya, que recull les necessitats de la lectura pública i estableix el tipus de biblioteca que correspon a cada població per tal d’adequar el servei que ofereixen a la demografia actual de Catalunya. L’aprovació del nou Mapa, que substitueix l’anterior, de 2008, respon a la voluntat d’adaptar-lo als canvis que s’han produït en la població dels municipis catalans i al context actual. El Mapa de la Lectura Pública permet elaborar els programes per a la construcció de nous equipaments i per a l’adequació dels existents; planificar, programar i coordinar les inversions de les diferents administracions competents en aquest àmbit; avaluar periòdicament quina és la posició real del conjunt de les biblioteques públiques de Catalunya, i vetllar perquè es produeixi un creixement equilibrat d’aquests equipaments per tal de garantir l’accés als serveis al conjunt del territori de Catalunya. Actualment totes les capitals de comarca disposen de biblioteca i tots els municipis de més de 30.000 habitants compten almenys amb una. D’altra banda, totes els municipis de més de 5.000 habitants, que són els que tenen l’obligació d’oferir el servei d’acord amb la legislació vigent, disposen d’equipament bibliotecari (excepte Dosrius, que ja té un projecte subvencionat, i Vilafant). Pel que fa als municipis d’entre 3.000 i 5.000 habitants, 54 dels 71 municipis d’aquestes característiques ja disposen d’equipament bibliotecari. A més, el 93% de la població té un servei bibliotecari al seu propi municipi i el 46% disposa del carnet de la biblioteca pública. Des de l’aprovació de l’anterior Mapa s’han inaugurat 91 noves biblioteques, de les quals 34 són serveis nous en municipis o barris on no n’hi havia, i la resta, 57, són trasllats d’equipaments ja existents que s’han adequat als estàndards proposats pel Mapa. Això vol dir que, des de l’aprovació Continua llegint