Ingressa a presó un home a Olesa per robar els seus veïns aprofitant que va ser president d’escala

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de  Martorell van detenir el passat 4 de març un home de 49 anys, de nacionalitat espanyola i veí d’Olesa de Montserrat, com a presumpte autor de quatre delictes de robatori amb força a l’interior de domicili, dues faltes d’apropiació indeguda i una falta d’estafa.

En el moment de la detenció, l’home estava intentant vendre via internet, en un conegut portal de compra-venda, 39 dels objectes sostrets. També portava tres targetes de crèdit de les quals no n’era el titular.

El detingut era el president de la comunitat i robava els seus veïns

Els robatoris van tenir lloc durant els dos últims anys, quan el detingut disposava de les claus dels domicilis valent-se del fet d’haver estat president de la comunitat de la  finca, a Olesa. Les víctimes van començar a sospitar d’un veí quan van començar a trobar a  faltar diversos objectes i no hi havia cap signe d’intrusió. Entre els objectes sostrets hi havia joies, diners, aparells electrònics,  instruments musicals i càmeres de fotografia.

Una gravació de vídeo va delatar el lladre

Un dels veïns va instal·lar una càmera de vídeo a l’interior de casa seva que gravava mentre ell no hi era. En una d’aquestes gravacions es veu com l’expresident de la comunitat accedeix a l’interior del domicili i sostreu diversos objectes.

Per aquest motiu, quatre dels veïns que van trobar a faltar objectes de casa seva van informar Mossos dels fets. D’aquesta manera, els agents van poder identificar i detenir el presumpte autor dels fets.

El detingut va vendre les joies robades

Els Mossos van realitzar una entrada al domicili del detingut, on es van localitzar part dels objectes que havien estat sostrets en els quatre robatoris denunciats. Les joies sostretes van ser venudes a diferents establiments de vendes de joies del Baix Llobregat i han estat recuperades posteriorment.  El detingut va passar a disposició judicial de Martorell, que posteriorment va decretar l’ingrés a presó provisional.

Check Also

La Generalitat aprova el nou mapa de la lectura pública de Catalunya

El Govern ha aprovat el nou Mapa de la Lectura Pública de Catalunya, que recull les necessitats de la lectura pública i estableix el tipus de biblioteca que correspon a cada població per tal d’adequar el servei que ofereixen a la demografia actual de Catalunya. L’aprovació del nou Mapa, que substitueix l’anterior, de 2008, respon a la voluntat d’adaptar-lo als canvis que s’han produït en la població dels municipis catalans i al context actual. El Mapa de la Lectura Pública permet elaborar els programes per a la construcció de nous equipaments i per a l’adequació dels existents; planificar, programar i coordinar les inversions de les diferents administracions competents en aquest àmbit; avaluar periòdicament quina és la posició real del conjunt de les biblioteques públiques de Catalunya, i vetllar perquè es produeixi un creixement equilibrat d’aquests equipaments per tal de garantir l’accés als serveis al conjunt del territori de Catalunya. Actualment totes les capitals de comarca disposen de biblioteca i tots els municipis de més de 30.000 habitants compten almenys amb una. D’altra banda, totes els municipis de més de 5.000 habitants, que són els que tenen l’obligació d’oferir el servei d’acord amb la legislació vigent, disposen d’equipament bibliotecari (excepte Dosrius, que ja té un projecte subvencionat, i Vilafant). Pel que fa als municipis d’entre 3.000 i 5.000 habitants, 54 dels 71 municipis d’aquestes característiques ja disposen d’equipament bibliotecari. A més, el 93% de la població té un servei bibliotecari al seu propi municipi i el 46% disposa del carnet de la biblioteca pública. Des de l’aprovació de l’anterior Mapa s’han inaugurat 91 noves biblioteques, de les quals 34 són serveis nous en municipis o barris on no n’hi havia, i la resta, 57, són trasllats d’equipaments ja existents que s’han adequat als estàndards proposats pel Mapa. Això vol dir que, des de l’aprovació Continua llegint