Homenatge al Bruc a Enric Prat de la Riba i a la Mancomunitat

 El proper dissabte, 5 de juliol, es commemora institucionalment al Bruc el Centenari de la Mancomunitat de Catalunya (1914-2014). On es batejarà el Pont del Torrent de l’Illa amb el nom del President Enric Prat de la Riba.

 L’acte començarà a càrrec del Sr. Salvador Esteve, President de la Diputació de Barcelona, amb el descobriment de la placa commemorativa a les 19h. Seguidament amb l’obertura del Casal Familiar del Bruc es podrà visitar l’exposició “Història de la construcció del pont“. I ja a les 20h hi haurà una conferència per part de Laura Pinyol Rius amb il·lustracions i imatges.

Els assistents a l’acte seran obsequiats amb el llibret El Pont President Enric Prat de la Riba (Pont del Torrent de l’Illa) de Laura Pinyol.

 

El Pont que integrà el municipi

Abans separats pel torrent de Dalmases, el Bruc de Baix i el Bruc de la Parròquia van comunicar-se amb la projecció del pont per part de la Mancomunitat al 1911. Obra que va dur a terme l’enginyer Eduardo Peña de 1917 fins el 1924.

Consta de tres arcades, de 20 metres la central i de 6 metres les laterals, recolzades sobre pilars, tot plegat construït amb pedra i maó vist.

 

Cap de Setmana de celebracions

L’endemà diumenge 6 de juliol es celebra la Festa de la Font de la Mare de Déu amb una Missa en honor a la Verge del Roser a les 12h i “Cant de la Salve”. A continuació hi haurà un pica-pica per tots els assistents i Sardanes.

Les persones amb mobilitat reduïda tindran un sistema de transport des de la Rectoria fins la Font de la Mare de Déu, on es celebren els actes de diumenge.

Check Also

El blog ‘Receptaris’ del Servei Local de Català d’Esparreguera arriba a les 300 receptes

Des de l’any 2011, el Servei Local de Català d’Esparregeura, publica el bloc Receptaris. Fa …