Esparreguera ha celebrat el Dia Mundial del Consumidor oferint formació i xerrades

Les Regidories de Promoció Econòmica i Serveis Socials d’Esparreguera han celebrat recentment unes jornades formatives per commemorar el Dia Mundial del Consumidor (que cau en el pròxim dissabte, 15 de març). I ho han fet oferint una formació a mida per a les treballadores socials del municipi i una xerrada a la ciutadania sobre el seguiment de la depesa dels subministrament a la llar.

La formació, a càrrec de dues tècniques del Servei de Suport a les Polítiques de consum de la Diputació de Barcelona i de les regidories de Promoció Econòmica i de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Esparreguera, es va fer dimarts passat, 11 de març.

Els organitzadors van oferir assessorament tècnic a les treballadores socials i una xerrada informativa per a la ciutadania. Durant el col·loqui, es van exposar consells fàcils i pràctics per controlar la despesa derivada dels subministraments de la llar. Les dues activitats es van dur a terme al Patronat Parroquial d’Esparreguera.

Com controlar la despesa de llum, aigua, gas i telèfon?

La xerrada informativa destinada als ciutadans i ciutadanes d’Esparreguera sobre com controlar la despesa en el subministrament de la llar, s’adreçava principalment als usuaris de la Regidoria de Serveis Socials. El regidor en aquest àmbit, Jordi Mestres i Rosàs, va exposar les raons de la importància de fer actuacions d’aquest tipus per donar eines a la ciutadania en uns temps difícils com els actuals.

Hi va assistir una seixantena de persones i, segons fonts municipals, l’activitat va tenir “molt bona acollida”, va ser “molt participativa” i els assistents van poder comentar els aspectes que els preocupava més.

 

 

Check Also

La Generalitat aprova el nou mapa de la lectura pública de Catalunya

El Govern ha aprovat el nou Mapa de la Lectura Pública de Catalunya, que recull les necessitats de la lectura pública i estableix el tipus de biblioteca que correspon a cada població per tal d’adequar el servei que ofereixen a la demografia actual de Catalunya. L’aprovació del nou Mapa, que substitueix l’anterior, de 2008, respon a la voluntat d’adaptar-lo als canvis que s’han produït en la població dels municipis catalans i al context actual. El Mapa de la Lectura Pública permet elaborar els programes per a la construcció de nous equipaments i per a l’adequació dels existents; planificar, programar i coordinar les inversions de les diferents administracions competents en aquest àmbit; avaluar periòdicament quina és la posició real del conjunt de les biblioteques públiques de Catalunya, i vetllar perquè es produeixi un creixement equilibrat d’aquests equipaments per tal de garantir l’accés als serveis al conjunt del territori de Catalunya. Actualment totes les capitals de comarca disposen de biblioteca i tots els municipis de més de 30.000 habitants compten almenys amb una. D’altra banda, totes els municipis de més de 5.000 habitants, que són els que tenen l’obligació d’oferir el servei d’acord amb la legislació vigent, disposen d’equipament bibliotecari (excepte Dosrius, que ja té un projecte subvencionat, i Vilafant). Pel que fa als municipis d’entre 3.000 i 5.000 habitants, 54 dels 71 municipis d’aquestes característiques ja disposen d’equipament bibliotecari. A més, el 93% de la població té un servei bibliotecari al seu propi municipi i el 46% disposa del carnet de la biblioteca pública. Des de l’aprovació de l’anterior Mapa s’han inaugurat 91 noves biblioteques, de les quals 34 són serveis nous en municipis o barris on no n’hi havia, i la resta, 57, són trasllats d’equipaments ja existents que s’han adequat als estàndards proposats pel Mapa. Això vol dir que, des de l’aprovació Continua llegint