Es lliuren els Premis Solidaris Collbató 2014

L’associació Collbató per a la Solidaritat ha fet l’entrega dels Premis Solidaris Collbató 2014 aquest dissabte, 7 de juny, en un acte que ha tingut lloc al Casinet de Collbató a dos quarts de deu de la nit, on els assistents van poder gaudir també d’un piscolabis. Abans, va celebrar-se també una conferència-col·loqui a càrrec de Vladimir Babenko, director adjunt de l’Institut Belrad.

“L’objecte d’aquests premis és reconèixer i destacar l’esforç i el compromís de les persones i entitats que desenvolupen la seva tasca en els àmbits de la inclusió i la cohesió social, la solidaritat, la cooperació, els drets humans, el treball social i el desenvolupament comunitari”, explica l’associació en un comunicat.

S’han entregat quatre premis solidaris a entitats, empreses i persones de Collbató

Els Premis Solidaris han estat per Joaquim Mascort (Premi a la persona) “per l’esforç i el compromís personal en la seva tasca en els àmbits de la inclusió i la cohesió social, la solidaritat, la cooperació, el treball social i el desenvolupament comunitari”. El Premi a l’empresa s’ha adjudicat al restaurant La Vinya Nova, de la família Solà-Lien, “pel seu compromís social i per la promoció de l’autonomia i capacitació de les persones i/o col·lectius vulnerables”.

El Premi a l’entitat ha estat per la Fundació Rogent “per la generositat en oferir un bé cultural i històric i el seu local per accions solidàries de cooperació i sensibilització”. Finalment, el Premi especial ha estat pel poble de Collbató “per la xarxa que s’ha creat entre entitats i administració per divulgar les problemàtiques locals”.

Vladimir Babenko explica les coneqüències del desastre de Txernòbil

Dintre d’un cicle de xerrades que està fent per Europa, el director adjunt de l’Institut de Protecció Radiològica Belrad,Vladimir Babenko, ha ofert un col·loqui a Collbató. Babenko ha fet conferències arreu del món i ha estat a Japó per transmetre el coneixement que l’Institut (creat el 1990 per ajudar a les persones que viuen en zones molt contaminades a la regió de Txernòbil) ha acumulat més de dues dècades a les víctimes de la catàstrofe de Fukushima.

Aquest acte ha estat organitzat conjuntament amb l’European Chernobyl Network (ECN) i la Federación Nacional de Acción Social con la Infancia Bielorrusa (FEDASIB) i té el recolzament i reconeixement del Parlament Europeu. A Catalunya només es realitza aquesta xerrada a Collbató i una delegació dels conferenciants a l’estat espanyol seran rebuts al Congrés dels Diputats per la Comissió d’Exteriors.

 

Check Also

La Generalitat aprova el nou mapa de la lectura pública de Catalunya

El Govern ha aprovat el nou Mapa de la Lectura Pública de Catalunya, que recull les necessitats de la lectura pública i estableix el tipus de biblioteca que correspon a cada població per tal d’adequar el servei que ofereixen a la demografia actual de Catalunya. L’aprovació del nou Mapa, que substitueix l’anterior, de 2008, respon a la voluntat d’adaptar-lo als canvis que s’han produït en la població dels municipis catalans i al context actual. El Mapa de la Lectura Pública permet elaborar els programes per a la construcció de nous equipaments i per a l’adequació dels existents; planificar, programar i coordinar les inversions de les diferents administracions competents en aquest àmbit; avaluar periòdicament quina és la posició real del conjunt de les biblioteques públiques de Catalunya, i vetllar perquè es produeixi un creixement equilibrat d’aquests equipaments per tal de garantir l’accés als serveis al conjunt del territori de Catalunya. Actualment totes les capitals de comarca disposen de biblioteca i tots els municipis de més de 30.000 habitants compten almenys amb una. D’altra banda, totes els municipis de més de 5.000 habitants, que són els que tenen l’obligació d’oferir el servei d’acord amb la legislació vigent, disposen d’equipament bibliotecari (excepte Dosrius, que ja té un projecte subvencionat, i Vilafant). Pel que fa als municipis d’entre 3.000 i 5.000 habitants, 54 dels 71 municipis d’aquestes característiques ja disposen d’equipament bibliotecari. A més, el 93% de la població té un servei bibliotecari al seu propi municipi i el 46% disposa del carnet de la biblioteca pública. Des de l’aprovació de l’anterior Mapa s’han inaugurat 91 noves biblioteques, de les quals 34 són serveis nous en municipis o barris on no n’hi havia, i la resta, 57, són trasllats d’equipaments ja existents que s’han adequat als estàndards proposats pel Mapa. Això vol dir que, des de l’aprovació Continua llegint