ENTREVISTA a Lídia Quevedo, ambientòloga. 20 anys després del foc del ’94

D’aquí a uns dies comença la campanya de prevenció d’incendis a Montserrat, vint anys després del foc del ’94, durant el qual es van cremar 76.000 hectàrees a tota Catalunya. “Aquell any, van haver precipitacions escasses durant l’hivern i la primavera, i l’estiu va ser especialment calorós”, tal com expliquen el Centre Muntanyes i de Recerques d’Olesa de Montserrat i els Amics del Dall.

Així, la tarda del 4 de juliol de 1994 a la una del migdia, el foc va començar a cremar a Collbató, a prop del passeig Ronda, i en poques hores es va estendre fins a arribar als termes municipals d’Olesa de Montserrat i Esparreguera, on segons explica l’ambientòloga i Doctorand al CREAF, Lídia Quevedo, en aquesta entrevista al Montserratí.cat, “es va cremar el 80% del terme municipal”.

Lídia Quevedo, dotze anys després de l’incendi de 1994, va centrar el seu treball de final de carrera de Ciències Ambientals en estudiar com va afectar el foc al terme municipal d’Esparreguera a la vegetació que hi havia i com s’estava recuperant. Ara, Quevedo està fent la tesi doctoral al CREAF sobre la gestió forestal de bosquines d’arboç post incendi a Catalunya.

 

*Nota: Algunes de les imatges que apareixen al vídeo han estat cedides per l’Arxiu Municipal d’Esparreguera. Hi apareixen també imatges dels periòdics Regió7 i La Vanguardia. També hi ha fotografies cedides per Antoni Claret.

Check Also

Comunicat del portal arran l’ofensiva militar a la Franja de Gaza

Des de l’equip del Portal de notícies Montserratí.cat volem fer pública una decisió unànime que …