Els alumnes de la primera promoció de l’FP dual són contractats a la planta de Seat de Martorell

Els alumnes de la Formació Professional dual de la planta de Seat de Martorell, que formen part de la primera promoció i en total sumen 45 joves, ja han començat a treballar a la fàbrica, després de finalitzar el primer curs de l’FP.

Es tracta d’un model alemany d’aprenentatge, amb el qual els joves han realitzat 4.625 hores de formació amb un 50% del temps dedicat a pràctiques amb una remuneració creixent en funció de l’experiència. 

D’aquesta manera, la fàbrica de Seat a Martorell va incorporar la setmana passada aquest nou grup de treballadors, els quals van signar els contractes en presència de dirigents de la companyia i de la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, el passat divendres 27 de juny. Es tracta de contractes indefinits, gràcies als quals s’integraran en la plantilla de la planta automobilística de Martorell.

FP dual: un model d’aprenentatge reconegut a Catalunya i Alemanya

A través d’aquest model d’aprenentatge, per primera vegada la titulació de tots els alumnes no només està reconeguda pel departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, sinó també a Alemanya ja que compta amb l’aval de la Cambra de Comerç Alemanya per a Espanya. Per obtenir aquesta doble titulació, els alumnes han de superar els exàmens d’ambdues institucions.

Seat ofereix FP dual des del curs 2012-2013 basada en el sistema alemany: combina a parts iguals la formació teòrica i pràctica en el seu propi centre i treballa a les plantes de producció de la companyia. La consellera d’Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau va dir durant l’acte de finalització del curs que “a través de la FP dual, Seat ha mostrat la seva actitud i n’és un referent a l’hora de generar una nou recurs formatiu. L’exemple de Seat ha estat vital i demostra el camí a seguir que es pot fer a través de la formació dual”.

El centre de formació de Seat es desenvolupen tres cicles formatius de grau mitjà: mecanitzat, manteniment electromecànic i electromecànica de vehícles. Més de 2.500 alumnes han cursat estudis de l’escola d’aprenents des de 1957, un 90% dels quals treballa a l’empresa.

El curs que ve s’espera impartir-lo al nou Centre d’Excel·lència de Martorell

El curs 2014-15 serà el primer que es posarà en marxa la formació dual al nou Centre d’Excel·lència per a l’automoció, situat en uns terrenys municipals al costat de la planta de Seat de Martorell. Pel proper curs acadèmic, ja s’han inscrit més de 900 candidats els quals opten a una de les seixanta places que ofereix el centre de formació per accedir al primer curs.

 

Check Also

Dimecres 12 de Juliol s’inaugura la Seu de l’Associació Massís de Montserrat

Aquest Dimecres 12 de Juliol s’inaugurarà a Marganell la Seu de l’Associació Massís de Montserrat. …