El Montserratí es mulla per l’esclerosi múltiple

Aquest dissabte, 13 de juliol, els pobles del Montserratí celebraran la jornada Mulla’t que organitza arreu del territori català la Fundació Esclerosi Múltiple. Des de l’any 1994, l’entitat convida cada any a tota la societat a “mullar-se” en el sentit literal de la paraula, llençant-se a l’aigua de la piscina més propera per col·laborar en la lluita contra l’esclerosi múltiple.

A Catalunya aquest esdeveniment s’ha consolidat com el segon acte de solidaritat més multitudinari i compta amb el suport de més de 600 piscines, entre les quals es troben les dels municipis del Montserratí.

Aquest dissabte i diumenge les piscines municipals del Montserratí celebraran la jornada solidària

El Bruc ho farà dissabte, 13 de juliol, de 10.00 hores a 20.00 hores a la Piscina Municipal d’El Bruc. Collbató també es “mullarà” el mateix dia a la Piscina Municipal, com ho ha fet ja Esparreguera, que va celebrar la jornada solidària el passat diumenge, 6 de juliol, d’onze a dues del migdia a la Piscina Municipal.

Martorell celebrarà la jornada al Complex Esportiu La Vila, aquest dissabte, i Olesa de Montserrat ho farà a la Piscina d’Estiu, el mateix dia de 10.00 a 20.00 hores, segons ha informat la Fundació Esclerosi Múltiple.

Castellolí, en canvi, es “mullarà” aquest diumenge, 14 de juliol, a la piscina Municipal Les Passeres de Castellolí, on tothom que ho vulgui hi pot participar i col·laborar tant econòmicament (fent aportacions voluntàries o amb la compra d’objectes) com nedant per la causa.

7.000 persones pateixen esclerosi múltiple a Catalunya

Durant la jornada, milers de ciutadans d’arreu de Catalunya es mullaran i nedaran metres per solidaritzar-se amb les 7.000 persones que pateixen esclerosi múltiple a Catalunya i prop de 46.000 a l’estat espanyol.

La campanya Mulla’t té una doble finalitat: per una banda, pretén conscienciar la societat respecte de la malaltia i, per l’altra, és la principal campanya de captació de fons de la Fundació Esclerosi Múltiple. Gràcies a campanyes com aquesta, la fundació pot oferir serveis de neurorehabilitació en hospitals de dia i serveis d’inserció i orientació laboral a persones amb esclerosi múltiple.

 

Check Also

La Generalitat aprova el nou mapa de la lectura pública de Catalunya

El Govern ha aprovat el nou Mapa de la Lectura Pública de Catalunya, que recull les necessitats de la lectura pública i estableix el tipus de biblioteca que correspon a cada població per tal d’adequar el servei que ofereixen a la demografia actual de Catalunya. L’aprovació del nou Mapa, que substitueix l’anterior, de 2008, respon a la voluntat d’adaptar-lo als canvis que s’han produït en la població dels municipis catalans i al context actual. El Mapa de la Lectura Pública permet elaborar els programes per a la construcció de nous equipaments i per a l’adequació dels existents; planificar, programar i coordinar les inversions de les diferents administracions competents en aquest àmbit; avaluar periòdicament quina és la posició real del conjunt de les biblioteques públiques de Catalunya, i vetllar perquè es produeixi un creixement equilibrat d’aquests equipaments per tal de garantir l’accés als serveis al conjunt del territori de Catalunya. Actualment totes les capitals de comarca disposen de biblioteca i tots els municipis de més de 30.000 habitants compten almenys amb una. D’altra banda, totes els municipis de més de 5.000 habitants, que són els que tenen l’obligació d’oferir el servei d’acord amb la legislació vigent, disposen d’equipament bibliotecari (excepte Dosrius, que ja té un projecte subvencionat, i Vilafant). Pel que fa als municipis d’entre 3.000 i 5.000 habitants, 54 dels 71 municipis d’aquestes característiques ja disposen d’equipament bibliotecari. A més, el 93% de la població té un servei bibliotecari al seu propi municipi i el 46% disposa del carnet de la biblioteca pública. Des de l’aprovació de l’anterior Mapa s’han inaugurat 91 noves biblioteques, de les quals 34 són serveis nous en municipis o barris on no n’hi havia, i la resta, 57, són trasllats d’equipaments ja existents que s’han adequat als estàndards proposats pel Mapa. Això vol dir que, des de l’aprovació Continua llegint