Les entitats del Montserratí s’adhereixen al ‘Compromís Ciutadà’ de l’ANC que dóna suport a la consulta

L’Assemblea Nacional Catalana ha fet una crida a totes les entitats del territori català a signar un “compromís de suport a les institucions catalanes” que hauran de convocar la consulta. Les assemblees territorials del Montserratí s’hi han adherit i ja estan preparant els actes d’aquesta campanya.

La iniciativa s’ha anomenat Compromís Ciutadà, que “és el document que les entitats hauran omplir i que després es lliurarà als representants més directes, alcaldes i regidors dels diferents municipis, durant les concentracions que es faran davant dels ajuntaments de tot el territori català durant el matí de l’11 de Setembre”, tal com explica Montse Valls, Coordinadora de l’ANC Martorell per la Independència, en un comunicat.

Els “Compromisos Ciutadans” recollits es lliuraran al Parlament

“El conjunt de Compromisos Ciutadans que es recullin fins a l’11 de setembre es lliuraran també als representants del Parlament de Catalunya, fent que els Ajuntaments recullin aquesta voluntat de la societat civil i la traslladin a les institucions nacionals”, explica Valls.

El document que signaran les entitats diu:

“En resposta al clam popular de l’11 de setembre de 2012 i al resultat de les eleccions del 25 de novembre del mateix any, el Parlament de Catalunya va aprovar, el dia 23 de gener de 2013, la Declaració de Sobirania i del Dret a Decidir del poble de Catalunya.

Es va acordar iniciar, així, el procés per exercir el Dret a Decidir, per tal que el Poble de Catalunya – que, per raons històriques i de legitimitat democràtica, té caràcter de subjecte polític i jurídic sobirà – pugui decidir el seu futur polític col·lectiu.

Després de la Via que va enllaçar ciutadans des del riu Sènia fins al Pertús, el 12 de desembre de 2013 els partits que representen una àmplia majoria parlamentària van acordar la data i la pregunta de la consulta. Ara resta que el President de la Generalitat faci la convocatòria de la consulta.

Els catalans volem decidir com volem viure, i volem fer-ho exercint un dret bàsic i essencial en democràcia: el dret de vot“.

Signant el document, les associacions que ho facin, donen formalment el seu suport a la convocatòria i celebració de la consulta. D’aquesta manera, l’entitat certifica, per una banda, “assumir i manifestar el seu compromís i disposició a cooperar amb les institucions per a fer possible l’organització de la consulta del dia 9 de novembre d’enguany i donar suport al President de la Generalitat quan faci la convocatòria d’aquesta consulta”.

I, per l’altra, es compromet a “fer arribar aquest compromís a l’Assemblea Nacional Catalana abans d’aquest 11 de setembre perquè, de forma conjunta amb  altres organitzacions del teixit associatiu de Catalunya, el facin arribar a la Presidència del Parlament de Catalunya en el moment que sigui més convenient”.

 

 

Check Also

Comunicat del portal arran l’ofensiva militar a la Franja de Gaza

Des de l’equip del Portal de notícies Montserratí.cat volem fer pública una decisió unànime que …