La comunitat educativa d’Esparreguera organitza una protesta contra la LOMCE

El pròxim dimecres, 26 de març, a un quart de sis de la tarda, gran part de la comunitat educativa d’Esparreguera farà un acte de protesta en contra de la LOMCE i en defensa d’un ensenyament de qualitat i en català.

Vol fer arribar la seva postura de rebuig a la nova llei educativa, amb la celebració d’un acte conjunt a la plaça del Centre, i una marxa pels carrers de la vila i convida tota la comunitat educativa d’Esparreguera a participar-hi. Per visualitzar el rebuig, s’ha proposat portar una samarreta groga i diferents elements sonors.

Els motius de la protesta

Els motius principals de rebuig a la nova llei educativa (LOMCE) i en defensa decidida d’un ensenyament de qualitat i en català, segons la majoria dels membres de la comunitat educativa d’Esparreguera, són que “la llei neix sense el suport social i parlamentari exigible; ataca frontalment el sistema d’immersió lingüística a Catalunya; no permet que les famílies escullin el centre; introdueix el sistema de revàlides obligatòries i comuns per a tot l’estat espanyol; i obliga l’alumnat a dividir-se en itineraris separats en funció dels estudis posteriors”.

La protesta també es convoca degut a què la llei fa que “l’FP torni a ser el calaix de sastre on col·locar tots els alumnes que no obtenen la titulació adient; limita l’ensenyament d’alguns sabers que queden clarament marginats (com la música, les arts o la tecnologia, entre altres); neix pràcticament sense dotació pressupostària; i redueix sensiblement el ja per si mateix migrat paper dels Consells Escolars en la vida dels centres”.

Deteriorament de l’ensenyament

Segons els convocants de la protesta educativa, “tot això, sumat a la situació actual de greu deteriorament de l’ensenyament en els darrers anys, amb reduccions pressupostàries, augment d’hores lectives i del nombre d’alumnes per aula, retards en els nomenaments de substituts, etc. fa que aquest sector visqui uns moments extraordinàriament delicats”.

 

Check Also

Comunicat del portal arran l’ofensiva militar a la Franja de Gaza

Des de l’equip del Portal de notícies Montserratí.cat volem fer pública una decisió unànime que …