El Ple d’Olesa rebutja la reforma de la llei de l’avortament impulsada pel govern espanyol

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat ha aprovat recentment una moció que rebutja la revisió anunciada pel govern de l’estat espanyol de la llei de l’avortament, anomenada oficialment Llei orgànica de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l’embaràs.

La moció demana la despenalització de l’avortament voluntari que, avui dia, continua tipificada dins el Codi Penal. També sol·licita la reducció de l’IVA dels mètodes anticonceptius al 4% com a mesura de prevenció d’embarassos no desitjats

i de prevenció de malalties de transmissió sexual i insta els grups parlamentaris del Parlament de Catalunya a iniciar el procés de l’elaboració de la Llei sexual i reproductiva de Catalunya.

La majoria dels partits polítics d’Olesa de Montserrat van aprovar la moció al darrer ple municipal, amb els vots favorables del Bloc Olesà, el PSC, Plataforma per Catalunya, Entesa dels Olesans, ERC i els regidors de CiU Domènec Paloma i David Pérez. La moció va obtenir els vots contraris del Partit Popular i les abstencions de les regidores de CiU Mercè Jou i Teresa Escamilla, que formalment no van emetre cap vot però que el Secretari Municipal va comptabilitzar com a abstencions.

Oposició rotunda a una llei “que suposa un retrocés”

L’avantprojecte de llei de l’avortament suprimeix el dret a les dones a interrompre l’embaràs durant les primeres 14 setmanes considerant-se com a delicte, i el despenalitza només en els supòsits de violació i “greu perill per la vida o la salut”.

Segons diu la moció, “es priva la dona del dret a decidir sobre la seva maternitat. Es suprimeix, per tant, el supòsit de malformacions o anomalies fetals incompatibles amb la vida, que havia justificat la interrupció de l’embaràs des dels anys vuitanta”.

La moció manifesta la rotunda oposició a una reforma que “suposa un retrocés en matèria de drets de les dones i un intrusisme inacceptable de les doctrines ultraconservadores que pretén imposar el govern del PP al marge del consens social”.

Els populars olesans defensen la ‘llei Gallardón’

Qui sí va defensar la reforma de la llei van ser els regidors del PP, Jordi Manfredi i José Francisco Ramírez. Segons Ramírez, la llei “no és contrària a la llibertat de la dona sinó que defensa de la vida del no-nascut”.

Tant Ramírez com Manfredi van recordar durant el ple municipal que aquesta llei encara està “en fase de debat i tramitació”, i que inclourà “millores” al text actual.

Per la seva banda, Jordi Manfredi va dir que cal canviar la llei actualment vigent “perquè no permeti que transcorregudes 14 setmanes es pugui decidir avortar”, però va afegir que cal fer “millores” a la proposta que hi ha damunt la taula. Manfredi va rebutjar també que la nova llei sigui un “retrocés”, tal com van afirmar els partits contraris a l’anomenada ‘llei Gallardón’.

Check Also

Comunicat del portal arran l’ofensiva militar a la Franja de Gaza

Des de l’equip del Portal de notícies Montserratí.cat volem fer pública una decisió unànime que …