El Bruc se suma al recurs al TC per la reforma local

El consistori d’El Bruc ha aprovat recentment per unanimitat adherir-se al recurs d’inconstitucionalitat al Tribunal Constitucional contra la Llei de Racionalitat i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL) promoguda pel govern central. Segons tots els partits que conformen l’Ajuntament d’El Bruc, la llei proposada pel Partit Popular “escapça de forma rellevant i ataca l’autonomia local i recentralitza la facultat d’oferir serveis als ciutadans”.

Amb aquest recurs, El Bruc s’uneix a la majoria de municipis de Catalunya i de l’estat espanyol que volen “salvaguardar-se” d’aquest “atac” al municipalisme que suposa la nova llei. Segons ha dit l’alcalde d’El Bruc, Carles Castro, la nova llei “ens farà mal als ajuntaments, però encara més mal farà a la ciutadania; els nostres veïns i veïnes deixaran de ser atesos per l’administració que tenen al costat de casa”.

L’alcalde, “indignat”

Castro s’ha mostrat “indignat”, com ho han fet altres alcaldes d’arreu del país, i afirma que “això és molt greu; volem continuar oferint serveis de qualitat als nostres vilatans”. L’alcalde ha dit també que està disposat a “seguir avançant cap a una manera de fer política al servei de les persones tal com hem aconseguit en els darrers anys i lluitarem per què així continuï”. Castro afegeix que “l’any passat, el deute municipal és l’únic que es va reduir, mentre que l’autonòmic i el central van augmentar”.

Check Also

El Montserratí es mulla per l’esclerosi múltiple

Aquest dissabte, 13 de juliol, els pobles del Montserratí celebraran la jornada Mulla’t que organitza …