Castellbell i el Vilar celebra els 35 anys dels ajuntaments democràtics

Castellbell i el Vilar va commemorar ahir diumenge, 15 de juny, a dos quarts de dotze del migdia els 35 anys dels primers ajuntaments democràtics. L’Ajuntament va celebrar l’acte a la sala de plens en homenatge al primer consistori municipal, sorgit de les primeres eleccions municipals de la democràcia, l’any 1979.

El 3 d’abril de 1979 els ciutadans podien escollir lliurement el seu alcalde per primera vegada des de feia més de 45 anys. Els candidats eren en general joves que havien fet d’oposició als alcaldes franquistes i la majoria procedien de lluites veïnals, sindicals o catalanistes. Des d’aleshores, l’Ajuntament de Castellbell i el Vilar, ha tingut un total de cinc alcaldes i una alcaldessa. Les pròximes eleccions municipals se celebraran a finals del maig del 2015.

Els ajuntaments ara veuen perillar la seva autonomia amb la reforma local del PP

Els ajuntaments catalans celebren enguany 35 anys de democràcia en plena batalla legal per no perdre l’autonomia i el prestigi aconseguit a partir de les primeres eleccions democràtiques, després que el govern de Mario Rajoy proposés fa uns mesos una llei de reforma local que pretén buidar de continguts els ajuntaments.

 

Check Also

El blog ‘Receptaris’ del Servei Local de Català d’Esparreguera arriba a les 300 receptes

Des de l’any 2011, el Servei Local de Català d’Esparregeura, publica el bloc Receptaris. Fa …