Visita literària a les Coves del Salnitre de Collbató

Els dies 18, 19, 20 i 26 d’abril es faran visites guiades a les Coves del Salnitre de Collbató. La intenció és que els participants redescobreixin els seus espais guiats pels relats dels primers excursionistes que hi van entrar a mitjans del segle XIX.

El recorregut s’iniciarà a les 18.30 hores al mateix municipi al parc que hi ah davant de l’Ajuntament de Collbató (on hi havia l’antiga Posada de las Cuevas), considerat l’inici de les primeres exploracions. Els visitants seguiran les passes dels antics excursionistes passant pel nucli medieval de Collbató i fins arribar a l’entrada a les coves. Un cop allà, es resseguiran les galeries principals sota la llum dels quinqués. La visita tindrà una durada aproximada de dues hores.

“La ruta guiada la faran els mateixos guies de les Coves del Salnitre de Collbató, la Núria, l’Aleix i la Queralt, que és la coordinadora”, expliquen al Montserrati.cat des de l’Oficina de Turisme de Collbató. “Durant el recorregut, es llegiran fragment de l’obra d’escriptors com Víctor Balaguer, per exemple”, afegeixen.

Víctor Balaguer s’autoanomenava Lo trobador de Montserrat i va ser un polític liberal, escriptor romàntic, poeta i historiador català. Va ser també un dels principals impulsors del moviment de la Renaixença catalana.

Un espai natural que ha inspirat a artistes de renom

Les coves ofereixen al visitant un veritable espectacle natural provocat per l’acció de l’aigua de la pluja sobre el conglomerat i el material calcari durant milers d’anys. El recorregut, d’uns 500 metres aproximadament, permet gaudir d’un espai guarnit per estalactites, estalagmites i columnes. La seva contemplació ha estat una influència reconeguda en l’obra d’alguns dels principals artistes catalans com Santiago Rusiñol o Antoni Gaudí.

 

Check Also

OFERTA DE FEINA Es busca Coordinador/a per l’Associació Massís de Montserrat

L’Associació Massís de Montserrat durant els 7 anys d’existència que es compleixen el proper 14/04/2018 …