Una ruta per conèixer les plantes autòctones de Montserrat

El pròxim diumenge, 13 d’abril, el Parc Natural de Montserrat organitza una excursió guiada per un camí de la zona sud del massís per aprendre a identificar les plantes que viuen a la muntanya de Montserrat.

Segons expliquen els organitzadors, l’excursió serà “una oportunitat per conèixer el regne vegetal (herbes, arbustos i arbres autòctons) que habiten la muntanya”. A més, afegeixen, “es podrà veure que moltes de les espècies tenen usos medicinals, tradicionals, i fins i tot, culinaris”. L’explicació anirà a càrrec d’Esteve Padullés, guia d’espais naturals i gran coneixedor del món de les plantes.

El punt de trobada des d’on se sortirà per començar la caminada serà a El Bruc, concretament al carrer El Bruc del Mig, 106 (davant de l‛escola). A dos quarts de deu del matí s’emprendrà l’excursió, que tindrà una durada aproximada de quatre hores.

El massís de Montserrat: un espai d’interès natural protegit

La Muntanya de Montserrat i els seus voltants són espais d’interès natural que estan protegits amb l’objectiu de compatibilitzar els valors naturals, culturals i històrics amb la vida diària dels seus habitants, la difusió i la investigació del seu patrimoni i el gaudi dels visitants.

El massís de Montserrat presenta unes característiques tan sorprenents que ha esdevingut un dels símbols de Catalunya. Malgrat la seva aparença de muntanya més aviat àrida i rocosa, en endinsar-se en els seus camins, es descobreix fins a quin punt la vegetació és abundant i rica i la fauna viu en estat salvatge.

Check Also

OFERTA DE FEINA Es busca Coordinador/a per l’Associació Massís de Montserrat

L’Associació Massís de Montserrat durant els 7 anys d’existència que es compleixen el proper 14/04/2018 …