Protecció Civil de la Generalitat posa en prealerta el Pla d’emergències per incendis forestals

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha posat aquest matí en prealerta el Pla especial d’emergències per incendis forestals a Catalunya INFOCAT per la situació que es preveu els propers dies d’elevades temperatures i baixes humitats relatives, la qual cosa fa incrementar el perill d’incendis forestals.

La nostra comarca està entre les de la Demarcació de Barcelona, on el risc d’incendi forestal és més alt.

L’episodi es preveu que duri almenys fins a principis de la setmana vinent, amb la qual cosa des de Protecció Civil es demana a la població molta prudència pel que fa a les activitats prop de zones forestals.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural també ha recomanat avui extremar les precaucions evitant, en la mesura del possible, les activitats prop de zones forestals a les hores de màxima insolació (de 13 a 18 hores).

A les urbanitzacions i zones habitades prop del bosc cal extremar les precaucions, i és important recordar que en cas d’incendi el confinament dins les cases és la mesura de protecció més efectiva a no ser que les autoritats indiquin el contrari. A més, cal mantenir neta de fulles, branques, etc, totes les parcel·les.

De moment el cos d’Agents Rurals no ha previst mesures de tancament d’accessos a massissos forestals, tot i que incrementarà la vigilància a les zones més sensibles inclosos els mitjans aeris.

Check Also

OFERTA DE FEINA Es busca Coordinador/a per l’Associació Massís de Montserrat

L’Associació Massís de Montserrat durant els 7 anys d’existència que es compleixen el proper 14/04/2018 …