Montserrat, el paradís dels ‘runners’

Ahir diumenge, 11 de maig, Collbató va acollir una nova edició de la Cursa de l’Alba (24 quilòmetres) i la Marató (42 quilòmetres), que era el primer any que es feia. Des de quarts de set del matí, els organitzadors i els voluntaris, uns cent cinquanta en total, començaven a preparar els avituallaments que més tard servirien per donar energia als corredors de les dues competicions.

En total, sis avituallaments per la Cursa de l’Alba i cinc més per a la Marató, que recorria la mateixa ruta que la primera, però seguia fins a Can Massana i passava pel Camí dels Francesos a la tornada.

A quarts de vuit del matí, la pista poliesportiva de Collbató començava a aglutinar els corredors de la Marató, que sortia a les vuit del matí, una hora abans que la Cursa de l’Alba. En poc més de dues hores i un quart, els primers corredors de la Marató ja havien arribat a l’avituallament de Can Massana (quilòmetre 22). “Porten un ritme espectacular, van molt bé”, dèien sorpresos els voluntaris de l’avituallament.

 A les nou del matí sonava el tret de sortida de la tradicional Cursa de l’Alba i els corredors es començaven a enfilar cap a les entranyes de la muntanya, creuant-se en algun amb els corredors de la Marató. Totes dues competicions recorren els camins més emblemàtics de la muntanya: el camí de les Bateries, l’ermita de Sant Miquel, Sant Joan… Fins a arribar al punt més alt de la muntanya, Sant Jeroni.

Els runners queden embadalits pel paisatge espectacular del massís de Montserrat

I és que Montserrat és un dels llocs més idíl·lics i màgics del territori català on practicar el running. La Cursa de l’Alba i, a partir d’ara, la Marató, són una cita obligada, tant pels runners del Montserratí, acostumats al dia a dia a endinsar-se pels senders de la muntanya, com pels corredors de fora de la comarca, que queden totalment atrets i embadalits amb els paisatges que es troben durant la cursa.

Els guanyadors

Després de recórrer el massís, els corredors arribaven -uns més exhausts que altres- a la meta, situada a la pista poliesportiva de Collbató. Els primers en arribar de la Cursa de l’Alba van ser Víctor Estepa (1:55:41), Andreu Simon (1:58:43) i Abdelali Darghal (2:00:01). Els primers collbatonins en creuar la meta van ser Ivan Fernández (2:08:37) i Marc Màrmol (2:23:50).

El gran guanyador de la primera edició de la Marató va ser Francesc Solé (3:58:07), que va creuar la meta seguit per Jessed Hernández (4:02:56) i Sebastién Chaigneau (4:13:38).

Les primeres noies en arribar van ser Anna Comet, a la Cursa de l’Alba (2:21:14) i Núria Domínguez, a la Marató (04:46:26).

 

Check Also

OFERTA DE FEINA Es busca Coordinador/a per l’Associació Massís de Montserrat

L’Associació Massís de Montserrat durant els 7 anys d’existència que es compleixen el proper 14/04/2018 …