Comença la campanya de prevenció dels incendis forestals al Montserratí

Els municipis dels voltants de la muntanya de Montserrat estan iniciant aquest mes la campanya de prevenció d’incendis forestals. A Collbató, per exemple, s’ha posat en marxa la iniciativa PLANET, que treballa per al manteniment de les franges de protecció al voltant de les zones urbanes.

L’objectiu és evitar els incendis forestals i facilitar-ne l’extinció. Per aquets motiu, durant aquest mes, es faran visites d’inspecció a les parcel·les privades que no estiguin edificades i es revisarà l’estat de la vegetació. En el cas que s’hagi de fer algun treball d’adequació, es contactaria amb el propietari per tal d’adoptar les mesures necessàries.

L’Ajuntament de Collbató ha volgut recordar als veïns i veïnes del municipi que són els propietaris de les parcel·les els que han de tenir cura que estiguin en bones condicions, segons la normativa vigent.

Vint anys del foc del ’94

Aquest any es compleixen vint anys del foc que va cremar Montserrat el 1994. A conseqüència d’això, es va aprovar el Pla Marc, ara fa deu anys, amb l’objectiu de restaurar i millorar  la superfície forestal cremada en l’incendi del 1994 (i també el del 1986). El pla abraça dotze municipis de l’entorn de la muntanya (Castellbell i el Vilar, Castellgalí, Collbató, Esparreguera, Marganell, Monistrol de Montserrat, Olesa de Montserrat, Rellinars, Sant Salvador de Guardiola, Sant Vicenç de Castellet, Vacarisses, Viladecavalls).

Check Also

OFERTA DE FEINA Es busca Coordinador/a per l’Associació Massís de Montserrat

L’Associació Massís de Montserrat durant els 7 anys d’existència que es compleixen el proper 14/04/2018 …