Collbató organitza visites per a observar els ratpenats de les Coves

Les Coves del Salnitre de Collbató se sumen a la celebració de la novena edició a Catalunya de Europea dels Ratpenats amb dues visites nocturnes per a observar aquests mamífers els propers 5 i 12 de juliol. La proposta es troba emmarcada dins del programa d’activitats que es duu a terme arreu d’Europa entorn al que es coneix com a Bat Night.

A Catalunya hi ha una trentena d’espècies diferents, i a les Coves del Salnitre hi habitava històricament una nombrosa colònia de ratpenats ferradura, una de les espècies de majors dimensions de les que es poden trobar a la península.

Els assistents a les visites podran participar-hi a partir de les 21.30 h d’un recorregut que finalitzarà a les 22.45 h. Es recomana portar calçat i roba còmode així com llanternes o frontals. Les inscripcions, amb places limitades, poden realitzar-se a l’Oficina de Turisme —93 777 90 76— als preus habituals de l’entrada al recinte.

Aquest cicle d’activitats vol també ser una via de sensibilització per a tothom sobre la importància de preservar les espècies protegides i que estan en regressió, com els ratpenats, sense deixar de banda la importància de lluitar contra el canvi climàtic i l’escalfament de la Terra.

Check Also

OFERTA DE FEINA Es busca Coordinador/a per l’Associació Massís de Montserrat

L’Associació Massís de Montserrat durant els 7 anys d’existència que es compleixen el proper 14/04/2018 …