El Montserratí escalfa motors per La Portals 2014

Aquest cap de setmana, 12 i 13 d’abril, Collbató acollirà La Portals, un dels esdeveniments esportius que acull més participants al municipi. Dissabte, 12 d’abril, es farà una Caminada d’uns 50 quilòmetres i una cursa de muntanya (Ultra), d’uns 70 quilòmetres. Diumenge, 13 d’abril, serà el torn dels ciclistes, amb una cursa de BTT de 60 quilòmetres.

Totes tres competicions tenen en comú que el seu recorregut passa pels municipis que envolten la muntanya de Montserrat (Collbató, El Bruc, Marganell i Monistrol), anomenats popularment els Portals d’entrada a Montserrat, i Castellbell i el Vilar i Esparreguera.

La Caminada i L’Ultra

L’Ultra serà la primera competició que farà el tret de sortida de La Portals, el dissabte a les 7.30 hores del matí. Una hora més tard, començarà la Caminada. Totes dues competicions sortiran des de la Rambla Mansuet de Collbató. L’entrega de dorsals es farà al Casinet de Collbató, divendres a la tarda i dissabte des de les sis del matí fins a quinze minuts abans de l’inici de les competicions.

Dissabte, 12 d’abril, també es farà la Caminada Solidària, amb un recorregut de vuit quilòmetres; i diumenge, 13 d’abril, es farà la Pedalada Solidària, amb un recorregut de deu quilòmetres aproximadament al voltant de Collbató.

Segons els organitzadors (l’entitat collbatonina excursionista 4000Peus), “aquest any encara es poden fer inscripcions a la Caminada i a l’Ultra. De moment, sembla que hi hagi menys volum de participants i segurament és degut a l’inici de les vacances de Setmana Santa escolar i hi ha gent que marxa”. “Tot i això, esperem que s’animi més gent”, afegeixen.

La Portals BTT

La sortida de La Portals BTT, que és la competició amb la qual es va inaugurar La Portals, ara fa cinc anys (fins a l’any passat, no se celebrava ni l’Ultra ni la Caminada), es farà a dos quarts de nou del matí de diumenge a la pista esportiva Martí Gil de Collbató. L’entrega de dorsals es farà a la mateixa pista durant el dissabte (matí i tarda) i diumege, entre les 7.00 i les 8.15 hores del matí.

Moltes estrelles de renom assistiran a La Portals

En cada edició de La Portals hi ha atletes i ciclistes homenatjats. En l’actual competició corredors que rebran l’homenatge són Kiku Soler (l’únic guanyador de les tres edicions de la mítica Aneto X-Treme Marathon) i Israel Nuñez (campió d’Espanya i guanyador de la Titan Desert el 2009).

També hi seran presents altres grans esportistes com Melcior Mauri (guanyador de la Vuelta a Espanya 1991); la campiona del Món d’Ultra Trail, Núria Picas; la campiona d’Espanya i recent guanyadora de l’Andalusia Bike Race, Sandra Santanyes; el rei de la muntanya de la Vuelta a Espanya i campió d’Espanya de fons en carretera, Josep Lluis Laguía; Pepe Recio (que ha guanyat la Volta a Catalunya, entre altres competicions); les ciclistes olímpiques, mundialistes i campiones d’Espanya, Marta Vilajosana i Silvia Rovira.

També hi serà el quatre vegades campió d’Espanya de ciclocross Francesc Sala; el gran sprinter guanyador de etapes del Giro d’Italia, i la Vuelta a Portugal, entre altres, Àngel Edo; el quatre vegades campió d’Espanya i Mundialista, Juan Martínez Oliver; i grans corredors com Ismael Lejarreta, Jaume Vilamajó i Celestí Prieto, entre altres.

Check Also

OFERTA DE FEINA Es busca Coordinador/a per l’Associació Massís de Montserrat

L’Associació Massís de Montserrat durant els 7 anys d’existència que es compleixen el proper 14/04/2018 …