Collbató es promociona entre els agents turístics comarcals

Aquest proper 12 de març el Consorci de Turisme del Baix Llobregat realitza un famtrip que té el seu punt d’inici a les Coves del Salnitre

Les Coves del Salnitre són un dels principals atractius que ofereix Collbató als seus visitants, però no l’únic. I per tal de donar a conèixer els diferents atractius que pot trobar el turista al municipi, el Consorci de Turisme del Baix Llobregat organitza una ruta de familiarització per als agents turístics comarcals que arrenca precisament a dos espais emblemàtics del patrimoni collbatoní. El programa té prevista així la visita a Les Coves del Salnitre a la que seguirà un esmorzar amb els participants que tindrà lloc al Molí de l’Oli, el centre d’interpretació que permet conèixer al visitant la tradició oliera a Montserrat. Allà, l’equip tècnic de de Turisme exposarà als agents turístics el conjunt de l’oferta que els visitants poden trobar de Collbató.

Pel que fa a la resta del famtrip, aquest tindrà els espais naturals del Delta del Llobregat, les platges de Gavà i Castelldefels, el Canal Olímpic de Catalunya i Güell com a la resta de principals atractius turístics de la comarca.

Les Coves del Salnitre

Font d’inspiració d’artistes com Rusiñol i Gaudí i espai emblemàtic de la història de l’espeleologia catalana, les Coves del Salnitre ofereixen un recorregut d’aproximadament seguint els conductes espaiosos i ornamentats per les successives generacions d’espeleotermes —estalactites, estalagmites i columnes—. El passeig es realitza amb guies que, a més d’explica les característiques i el resultat del procés geològic que ha donat forma a la cavitat, ens mostren l’hàbitat dels primers pobladors neolítics de Montserrat.

L’acció de l’aigua de la pluja sobre el conglomerat i el material calcari durant milers d’anys i les múltiples esquerdes generades per diversos moviments orogènics han deixat com a llegat un paisatge càrstic únic.

El Molí de l’Oli

Entre els segles XV i XX, a Collbató s’han comptabilitzat vint-i-dos trulls — establiments on s’elabora l’oli—. La majoria van estar en actiu entre mitjans segle XIX i primer terç del XX. Per tal d’exposar aquesta tradició local el Molí de l’Oli tornava a obrir les seves portes reconvertit en un Centre d’Interpretació on, mitjançant plafons, fotografies i peces diverses s’explica la tradició olivarera i oliera de Collbató, des de l’Edat Mitjana fins els nostres dies.

Els visitants poden conèixer les dues varietats d’oliveres típiques de l’entorn de Montserrat: la vera i la palomar; l’evolució estacional de la collita; les màquines, les eines i els utensilis emprats per a treballar la terra i elaborar l’oli o la importància que aquest sector va tenir per a les economies familiars locals.

 

Check Also

OFERTA DE FEINA Es busca Coordinador/a per l’Associació Massís de Montserrat

L’Associació Massís de Montserrat durant els 7 anys d’existència que es compleixen el proper 14/04/2018 …