AVÍS de la plaga de la Vespa Velutina – Apicultors Ecològics Associats

Els apicultors tenim la velutina a les portes de casa i les associacions de tota Catalunya estem preocupades davant aquest greu problema. Per aquest motiu s’està formant una petita xarxa de representants de les associacions d’apicultors de Catalunya per treballar conjuntament aquest tema i ser més eficients en aquesta lluita.

Comptem amb l’experiència i el coneixement d’en Carles López de l’associació de Girona i, per part de l’AEA, la Maria Micó, a parts de representants de les altres associacions. La idea és que des d’aquest grup es treballin les accions a dur a terme per lluitar eficaçment contra la vespa, de forma coordinada a tota Catalunya, i crear un petit equip amb representants de totes les associacions davant l’amenaça de la velutina que ens donin les pautes a seguir per fer front a aquest problema.

Com ja sabeu la velutina te varis cicles durant l’any i per aquest motiu les accions seran diferents en cada moment. Ells ens aniran donant pautes durant l’any de quines són les millors mesures en cada moment.

Des de l’AEA totes les accions a dur a terme les farem el més ecològic possible.

Què hem de fer? és fonamental que tots els que tinguin detectada la presència de la velutina a casa seva comencin el període de trampeig de reines fundadores (recordeu, 1 reina fundadora capturada ara ens estalvia 50 futurs nius de velutina). La formació d’aquests nius primaris (segons clima i zona) comença l’1 de març.

Els que no tingueu detectada la presència de velutina simplement posar alguna trampa de control.

És important que fem servir un atraient adequat, en concret el producte “Avispa clac”.

Adjuntem també el protocol a seguir per instal·lar les trampes. Us seguirem informant.

Salutacions,

Secretariat d’AEA – Apicultors Ecològics Associats

 

CAMPANYA REDUCCIO NIUS VESPA VELUTINA

Check Also

11 LLOCS DE TREBALL – Cooperativa del Montserratí

Som la recent creada Cooperativa del Montserratí SCCL. Hem sorgit per donar resposta a la …