#SalvemLaPagesia – Ets solidari/a amb la pagesia del País? Dona’ns un cop de mà! Et necessitem

L’Associació Massís de Montserrat treballa de valent de forma autònoma a les institucions per tal d’arribar allí on no hi arriben els nostres governants. Treballem a peu d’hort amb els pagesos i pageses dels entorns de Montserrat per fer pinya com a associació de productors. Estem obrint nous horts comunitaris que en breus us donarem a conèixer, a part dels del Bruc. Així com també obrim Oficines Agràries per assessorar i guiar al sector però sobretot enfocat a incorporar joves amb ganes d’enfortir el vincle amb la terra i el cicle de la natura.

També organitzem la Fira del Montserratí, un espai itinerant on els productors i productores amb el valor afegit de fet als entorns de Montserrat poden donar a conèixer i distribuir el seu producte.

Totes aquestes tasques les duem a terme en Associació sense ànim de lucre perquè no volem interessos més enllà de que hi hagi relleu generacional de la pagesia. I esperant que en un futur les institucions d’arreu del país es facin seva aquesta necessitat vital com a comunitats de no deixar perdre l’ofici mil·lenàri de pagès/a per donar pas a la mecanització. Creiem que no és el futur que volem com a societat i per tant hem decidit de fa uns anys donar eines al jovent per canalitzar-los en la capacitació agraria i garantir el relleu generacional.

Les institucions al no ser projectes quantificables en necessitats inminents de l’economia productiva actual, no estan donant tot el suport que necessitem per continuar endavant. Tot i que ho veuen amb molt bons ulls, no rebem el finançament que necessitem per continuar endavant. És per això que fem una crida a tothom qui llegeixi aquest escrit, a associar-se i dir a d’altres persones que s’associin per 8’5€ al mes i ajudeu a l’Associació a continuar i incrementar l’activitat. Amb la vostra ajuda podrem garantir nous Horts Comunitaris, noves Oficines Agràries, noves Fires del Montserratí i en general noves eines per replicar a d’altres municipis dels Països Catalans que sentin la necessitat de treballar pel relleu generacional de la pagesia.

Podeu veure el nostre Pla d’Actuació pel Foment de la Pagesia al següent enllaç : https://es.scribd.com/document/343537271/Pla-Actuacio-pel-Foment-de-la-Pagesia-als-Pobles-de-Montserrat

Més informació a la nostra web https://www.montserrati.cat

I si us voleu fer socis/es ho podeu fer omplint la fitxa d’inscripció del següent enllaç i enviant-la al correu que hi trobareu de l’Associació. Us necessitem! https://www.montserrati.cat/associatcontacta/

Moltes gràcies per sentir com nosaltres, una necessitat de lluita per revertir aquesta manca de relleu generacional del sector, Guanyarem!

 

Check Also

Cavalcada dels Reis Mags

Horari: 18:15 Lloc: Continua llegint Via: AjCastellbell (Agenda)