Placa en record a la Cooperativa

El diumenge 14 d’abril va tenir lloc la primera passa per commemorar el centenari de la creació de la Cooperativa Agrícola, un dels símbols hostaletencs del segle XX ja desapareguts, en un acte senzill protagonitzat per familiars dels seus fundadors i el descobriment d’una placa.

Fills i nets de qui van ser fundadors de la Cooperativa Agrícola van destapar la placa que recorda tota aquelles persones que van tirar endavant o van formar part de la vida d’un edifici emblemàtic que va començar com a cooperativa de consum pels agricultors i distribució dels seus productes però que, mica en mica, es va convertir en la seu d’uns socis identificats amb valors progressistes i republicans.

L’edifici de la Cooperativa Agrícola va tenir els seus anys d’esplendor els anys 20 i 30 del segle passat però va ser clausurat amb l’entrada del franquisme i, finalment, enderrocat el 1977. En aquest acte també s’hi podia llegir un resum històric en un plafó que es fixarà en una de les parets del jardinet que queda sota del carrer Cooperativa, just a la sortida del municipi.

Coincidint amb l’efemèride, s’ha creat la ‘Comissió del Centenari de La Cooperativa’ per mirar de recollir la màxima documentació i sumar totes aquelles persones interessades a recuperar una part de la història dels Hostalets de Pierola. L’objectiu és acabar aquest any de celebració amb un projecte il·lustratiu com un llibre, un cicle de conferències, un recull de testimonis o una exposició que, segons l’aportació i opinió dels veïns que s’hi sumin, s’acabarà de decidir.

Podeu veure més imatges prement aquí.

L’entrada Placa en record a la Cooperativa ha aparegut primer a Ajuntament dels Hostalets de Pierola.

Continua llegint

Via: Aj Hostalets Pierola

Placa en record a la Cooperativa
Placa en record a la Cooperativa

Check Also

Placa en record a la Cooperativa

Notícies La nedadora Núria Marquès, convocada per al campionat del món de natació adaptada de …