Neix la Cooperativa del Montserratí SCCL. Una joia al cor de Catalunya que donarà molt a parlar els pròxims anys

Som la recent creada Cooperativa del Montserratí SCCL. Hem sorgit per donar resposta a la necessitat de relleu generacional de la pagesia montserratina. Jornalers, productores, tècnics, enginyeres, treballadors i treballadores del camp oferim serveis de l’agricultura i els productes de la terra als pobles de Montserrat.

El nostre afany és garantir el relleu generacional de la pagesia a la nostra zona. Dignificant l’ofici de pagès. Ajudant a socis i sòcies a diversificar la seva activitat i la seva producció: sent més eficients, eficaços i accessibles.
Les necessitats que fan impulsar el projecte són

1. La falta de mà d’obra a les explotacions i finques agrícoles pel relleu generacional

2. Ajudar a la incorporació de nous productors

3. Compartir recursos, eines, maquinària…

4. Crear Marca comuna per donar sortida de qualitat als productes. Comercialització associada de productors montserratins

Els pilars de la Cooperativa en tant que objectius, són:

Dignificar l’ofici de pagès. Fer dels llocs de treball a la Cooperativa, uns llocs competitius, ben remunerats i amb bones condicions laborals. Així com consolidar un equip humà i projecte cooperatiu de referència, tant per els valors, com per l’eficiència, eficàcia i productivitat.

Donar continuïtat i servei a les explotacions actuals, així com a les noves. També la recuperació de camps i producció pròpia per dinamitzar el sector i el territori.

 

L’objectiu principal de dignificar l’ofici de pagès, es preveu aconseguir a través de certes premisses amb les quals es treballarà:

– Suport Mutu i Responsabilitat compartida

– Horaris flexibles a determinar pel treballador autònom

– Bona remuneració i igualtat dins l’empresa.

– Llocs de treball a prop de casa

Per al segon objectiu de donar continuïtat a camps i explotacions es treballarà amb:

– Preus (serveis) competitius de cara a particulars i professionals del camp
– Facilitats per ajustar-se tot el que es pugui a les necessitats dels clients
– Especialització constant dels treballadors i treballadores de la cooperativa

La nostra principal eina és una aplicació per Mòbil que estarà disponible gratuïtament a PlayStore i AppleStore que estem acabant de desenvolupar i que es llançarà en versió de proves abans d’acabar l’any. On centralitzem i coordinem tots els serveis i productes dels socis i sòcies de la Cooperativa, per fer-ho més fàcil i accessible als clients.

També es pot contractar a través de la versió web a www.agromontserrati.cat que molt aviat estarà disponible.
I així de cara al client, fent clara i amena a tots els públics, l’experiència de contractar serveis de l’agricultura i jardineria i també comprar -ne els productes de la terra.

L’Aplicació és l’eina per coordinar els serveis d’agricultors, jardiners, productors i en general treballadors i treballadores del camp de la nostra zona. Per oferir d’una forma més organitzada i coordinada el nostre ventall de serveis als usuaris de la APP. I sense perdre la identitat pròpia de cada autònom, amb el seu nom comercial o empresa si cal.

A l’aplicació hi podeu trobar tots els serveis que s’ofereixen a cada municipi i pel moment que els necessiteu. De manera que el client es pot organitzar sense complicacions a l’hora de sol·licitar un ajut de mà d’obra al camp a través nostre.

I tot d’una forma molt senzilla i simplificada per facilitar-ne el procés. Alguns dels serveis que oferim són:

• Llaurats amb motocultor o tractor
• Desbrossats de fil i disc
• Jardineria i manteniments
• Tractaments fitosanitaris
• Collites de raïm, oliva, fruita dolça, horta, etc.
• Poda de fruiters i oliveres
• Poda en alçada
• Assessorament agrari
• Enginyeria agrònoma
• Enginyeria forestal
• Coordinació de projectes agraris
• Promoció de productes i serveis
• I molt més

També es preveu des de la Cooperativa accedir a concursos d’adjudicacions dels Ajuntaments, arribar a acords/convenis amb els consistoris per posar en producció terrenys municipals (així com desenvolupar i/o mantenir horts municipals/socials per part de la Cooperativa), treballs puntuals de desbrossats, poda, treballs de camp, recuperació de patrimoni… Oferim serveis dirigits a Particulars, Professionals, Entitats, Empreses i Institucions.

De totes maneres volem que tingueu ja present que neix un nou agent als territoris montserratins que oferirà productes de la terra i serveis del camp. Una Cooperativa de treballadors i treballadores del camp Montserratí: Cooperativa del Montserratí SCCL Us hi podeu posar en contacte a través de cooperativa@montserrati.cat

El nostre objectiu és ser el referent del sector agrari, ramader i forestal dels pobles de Montserrat. I esperem fer-ho al vostre costat. Si vols informar-te posa’t en contacte amb nosaltres al telèfon 602697428 o al correu cooperativa@montserrati.cat

 

Moltes gràcies per l’atenció

Equip de la Cooperativa del Montserratí SCCL
F67275610 www.montserrati.cat
C/Anselm Clavé 94 08640 Olesa de Montserrat

Check Also

Protocol d’actuació contra les agressions sexistes i/o per expressió de gènere en entorns d’oci

Castellví s’ha dotat el 2020 d’un protocol d’actuació contra les agressions sexistes i/o per expressió …