Mesures per fer front a la Covid-19

L’Ajuntament dels Hostalets de Pierola va aprovar un seguit de mesures econòmiques per a la recuperació coincidint amb l’avançament de la desescalada de la crisi de la Covid-19. Es tracta de dues partides de 90.000 i de 190.000 que miraran de pal·liar la baixada d’ingressos en l’àmbit comercial i social.

En el ple del passat dijous 21 de maig es va donar llum verda al paquet d’ajudes de concessió directa que atorga l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola als veïns que han vist agreujada la seva situació econòmica al llarg de la crisi sanitària provocada pel SARS-CoV2. Una modificació del pressupost d’aquest 2020 permetrà destinar-hi un total de 280.000 euros.

La primera mesura és d’Acció Social amb 90.000 euros que van destinats a persones que es trobin afectades per un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) o pel cessament no motivat per la finalització de contracte. L’ajuda anirà entre els 400 i els 600 euros per persona segons el cas.

Per altra banda, des de l’àrea de Treball i Ocupació l’administració local destina 190.000 euros a persones físiques o jurídiques (autònoms-empreses) legalment constituïdes que portin a terme activitats afectades pel tancament d’establiments o que hagin sofert una reducció de la seva facturació durant l’estat d’alarma d’almenys un 65%. L’import màxim de la subvenció, en aquest cas, serà de 1.500 euros.

A partir de la setmana que ve, un cop publicat al Butlletí Oficial de la Província, es faran públiques les bases i el document per fer la sol·licitud en el termini de 10 dies hàbils. Trobareu tota la informació a l’apartat d’anuncis oficials del portal hostalets.cat.

Aquestes mesures van ser acordades i aprovades pels tres grups amb representació a l’Ajuntament dels Hostalets: ERC, Junts i Sumem.

Continua llegint

Via: Aj Hostalets Pierola

Mesures per fer front a la Covid-19
Mesures per fer front a la Covid-19

Check Also

Mesures per fer front a la Covid-19

A partir de dilluns, 13 de juliol, la Biblioteca Martorell reprèn la major part dels …