L’escola bressol d’El Bruc treballarà el ‘Nendo Dango’

L’escola bressol d’El Bruc començarà a utilitzar la tècnica Nendo Dango. Es tracta d’un sistema senzill de reforestació i consisteix a fer petites boletes de fang que contenen llavors de futurs arbres i plantes (en aquest cas, l’escola ha triat l’alzina). Després, s’han de deixar assecar i finalment s’escampen al bosc. Més tard, la pluja allibera les llavors i les ajuda a germinar.

L’equip docent ha anunciat en un comunicat que vol compartir aquesta proposta amb totes les famílies dels nens i nenes de l’escola bressol i animen als pares i mares “a participar en la sortida familiar per lliurar les boletes al bosc, organitzada per l’Ampa”.

Aquesta sortida està prevista per al pròxim 26 d’abril i les famílies dels nens i nenes escolaritzats que estiguin interessades, s’hauran d’apuntar a les graelles que hi haurà penjades als suros de cada aula.

Un mètode d’origen japonès

Nendo Dango significa bola d’argila en japonès, i es tracta d’una tècnica de cultiu desenvolupada pel japonès Masanobu Fukuoka, qui la va inventar com a mètode contra la desforestació. Un dels seus èxits més importants va ser la reforestació d’una muntanya desertitzada del Japó, convertida en un hort comestible.

És una tècnica tan senzilla i útil que molts agricultors l’estan utilitzant no només per reforestar, sinó també per millorar la productivitat dels seus cultius.

Check Also

Conferència ‘La Vila. Orígens i futurs’

Conferència La Vila. Orígens i futurs, a càrrec d’Alfred Mauri, historiador i vicepresident del Centre …