L’escola bressol d’El Bruc treballarà el ‘Nendo Dango’

L’escola bressol d’El Bruc començarà a utilitzar la tècnica Nendo Dango. Es tracta d’un sistema senzill de reforestació i consisteix a fer petites boletes de fang que contenen llavors de futurs arbres i plantes (en aquest cas, l’escola ha triat l’alzina). Després, s’han de deixar assecar i finalment s’escampen al bosc. Més tard, la pluja allibera les llavors i les ajuda a germinar.

L’equip docent ha anunciat en un comunicat que vol compartir aquesta proposta amb totes les famílies dels nens i nenes de l’escola bressol i animen als pares i mares “a participar en la sortida familiar per lliurar les boletes al bosc, organitzada per l’Ampa”.

Aquesta sortida està prevista per al pròxim 26 d’abril i les famílies dels nens i nenes escolaritzats que estiguin interessades, s’hauran d’apuntar a les graelles que hi haurà penjades als suros de cada aula.

Un mètode d’origen japonès

Nendo Dango significa bola d’argila en japonès, i es tracta d’una tècnica de cultiu desenvolupada pel japonès Masanobu Fukuoka, qui la va inventar com a mètode contra la desforestació. Un dels seus èxits més importants va ser la reforestació d’una muntanya desertitzada del Japó, convertida en un hort comestible.

És una tècnica tan senzilla i útil que molts agricultors l’estan utilitzant no només per reforestar, sinó també per millorar la productivitat dels seus cultius.

Check Also

AVÍS

El Servei Municipal d’Aigües d’Abrera treballa des de primera hora del matí per restablir el …