Ja està en marxa la Cooperativa del Montserratí SCCL!

De l’esforç, la dedicació i el treball de l’Associació Massís de Montserrat a través de la Xarxa d’Oficines d’Assessorament Agrari dels Pobles de Montserrat està naixent la Cooperativa del Montserratí SCCL.

Amb la nova Cooperativa segueixen la filosofia i els valors que han caracteritzat i guien l’esforç col·lectiu i personal que estem fent les persones compromeses amb la pagesia al territori montserratí: Suport mutu, dignitat, compromís, solidesa i innovació.

L’Associació Massís de Montserrat continuarà la seva activitat, de fet es treballa per ampliar-la, però ho farà colze a colze amb la nova Cooperativa. Aquesta és el fruit de les necessitats del territori. Si ja als Països Catalans patim una davallada molt dràstica de la pagesia les últimes dècades, la previsió encara és pitjor. I els números de relleu generacional de la pagesia són molt alarmants. Però sembla que als despatxos tenen clar que sempre acabarà arribant un enciam a les llars catalanes i per tant no sembla ser urgent que la nostra pagesia, la arrelada a la terra, sobrevisqui. Sense entendre tota la feina derivada que ha aportat al territori el gremi de treballadors i treballadores del camp. Doncs és per aquest motiu que diem: SOM EL RELLEU!

L’Associació Massís de Montserrat ha ajudat els 7 anys d’existència al relleu generacional de la pagesia, donant eines, formació, enxarxant. Però sabíem i palpàvem que no n’hi havia prou, calia fer viables nous llocs de treball al camp, a les vinyes, als ramats, als obradors, als molins… Cal que es dignifiqui l’ofici per garantir-ne la pervivència. I per això calen nous models de producció, gestió i distribució que facin més eficients, viables i solvents les explotacions.

Així doncs un grup de 15 persones hem posat en marxa la Cooperativa del Montserratí SCCL que donarà serveis i mà d’obra, a preus molt competitius, a les explotacions agràries, ramaderes i forestals del territori montserratí per una banda. I per una altra banda es basarà en la recuperació de camps i explotacions a través d’arrendament o partio (com s’ha fet tota la vida) per poder distribuir conjuntament tant la producció pròpia de la Cooperativa, com la dels productors associats.

Ara és el vostre moment productors i productores, treballadors i treballadores del camp i tothom qui vulgui guanyar-se la vida treballant la terra, la Cooperativa del Montserratí SCCL és el vostre espai de promoció i distribució conjunta de producte. Si voleu posar-vos en contacte amb nosaltres, digueu que és per el tema de la Cooperativa al correu pagesia@montserrati.cat (mentre no hi ha correu de la Cooperativa). Ens reunim els dilluns a les 19:30h i estem a la vostra disposició per més informació. No us ho penseu! Ara és el moment, encara esteu a temps de ser-ne fundadors i fundadores! Us hi esperem!

Check Also

AVÍS

Aquest matí s’ha tallat el subministrament d’aigua als carrers de Floresta (afecta als números parells) …