Gran èxit a la inauguració de la Seu de l’Associació Massís de Montserrat

Ahir 12 de Juliol de 2017 a l’Associació Massís de Montserrat vam inaugurar la nova Seu. Un espai acollidor a Marganell cedit per l’Ajuntament del municipi i el Patronat de la Muntanya de Montserrat com a Centre de Formació i Assessorament Agrari.

A la Seu s’hi faran cursos, tallers i xerrades en el marc de la pagesia, així com reunions, assemblees i treball intern de l’entitat. Tot i Marganell ser un poble petit, l’Associació vol potenciar-lo com a punt de trobada tant Montserratí com de tot Catalunya per tal de formar i assessorar al públic en temes relacionat amb la pagesia.

A la inauguració hi van participar al voltant d’unes 50 persones, entre productors i artesans de l’Associació i externs, representants d’institucions, veïns i veïnes i gent d’altres pobles.

 

La jornada va començar amb una taula rodona enfocada a les institucions on van participar 14 persones de diferents Ajuntaments amb els que treballa l’Associació com Marganell i Sant Vicenç de Castellet, també del Consell Comarcal del Bages, representants del Molí de l’Oli d’Olesa i pagesos d’Abrera. Per part de l’Associació hi va assistir l’Enginyera Agrònoma i tota la Junta.

El debat va ser molt encoratjador per part dels assistents a la tasca i lluita que està duent a terme l’Associació Massís de Montserrat amb el Pla d’Actuació pel Foment de la Pagesia. Un full de ruta propi que engloba tres projectes i les línies de treball.

Algunes de les reivindicacions que sorgien era que l’Administració controla més que ajuda al sector agrari. I que és a nivell local d’on reixirà l’ofici. Per tant es valora que la tasca de l’Associació de treballar localment pensant globalment era molt assertada en aquest àmbit. Conjurant-se a fer tot el possible per desenvolupar i expandir l’entitat i els projectes que duu a terme.

D’altres punt constructius que van sorgir són el d’aprofitar el valor afegit que suposa la «marca Montserrat», així com implicar els comerços amb el producte local, per tal de vincular la cadena de producció-distribució al mateix municipi, ja que és una eina per donar sortida al producte, tant per la venta directa com per la promoció que s’en fa.

L’Associació valora molt positivament aquesta taula rodona, tant per el canvi d’impressions que van donar-se, com per les conclusions i també per l’emotivitat que transmetien al projecte per la feina ben feta, la il·lusió i la projecció que es preveu per l’entitat i el Pla d’Actuació.

Posteriorment es va fer una presentació pública de l’entitat, la Seu i l’Oficina Agrària a més d’una trentena de persones a la sala d’actes de l’Ajuntament. La Verònica, coordinadora de l’Associació, va conduir tot l’acte i va explicar als assistents tot el que promou l’organització. Tanmateix es va presentar al públic la tasca i objectius de l’Oficina Agrària, a través de la Bàrbara, l’Enginyera de l’Associació. Pensada per fer de nexe entre propietaris i productors per tal de promoure acords de custòdia i contractes de conreu per mantenir les terres en ús, així com assessorar de forma gratuïta a tots els vilatans i vilatanes dels pobles dels entorns del Parc Natural de Montserrat en el camp de la pagesia. I també si s’escau fer un guiatge a les noves incorporacions al sector.

L’Oficina Agrària de Marganell estarà oberta a tothom i de forma gratuïta, el segon dimecres de mes per la tarda de 16h a 20h per resoldre tots els dubtes i problemàtiques.

Per últim l’entitat va oferir un pica-pica amb cava i música per celebrar-ho amb tots els assistents. La jornada es valora molt positivament per part de l’organització i agraeixen de tot cor la gran rebuda per part del poble de Marganell.

 

Check Also

Cavalcada dels Reis Mags

Horari: 18:15 Lloc: Continua llegint Via: AjCastellbell (Agenda)