Esparreguera Actua es presenta oficialment

L’associació Esparreguera Actua s’ha presentat oficialment fa uns dies en un acte celebrat a Can Pasqual (Esparreguera). Segons ha dit Elvira Vidal, professora i mare membre d’Esparreguera Actua, l’acte “va anar força bé i es van omplir tres quarts de la sala de Can Pasqual”.

A més, Vidal explica que van associar-se bastants persones i hi van assistir representants de la PAH, del col·lectiu Joves d’Esparreguera i diversos polítics del municipi, a més de ciutadans interessats en l’associació. “Durant l’acte, vam mostrar una presentació que explicava amb gràfics quina és la situació actual d’Esparreguera en diversos àmbits com, per exemple, l’habitatge”, explica Vidal. “Vam tractar tema per tema, tocant l’àmbit econòmic, empresarial, cultural i educatiu i després es va fer un torn de preguntes obertes”, afegeix.

L’associació reivindica transparència en tots els àmbits a l’Ajuntament

Esparreguera Actua, associació sense ànim de lucre, que neix amb la finalitat de vetllar per la transparència en la gestió dels recursos de l’Ajuntament, té l’origen en un grup de pares i mares que van demanar a finals del 2012 explicacions a l’Ajuntament per les amortitzacions de places de mestres de l’escola Coloraines.

Fa setmanes que la plataforma ciutadana va iniciar una ronda de reunions amb altres entitats esparreguerines amb l’objectiu d’escoltar les seves demandes i recollir queixes contra l’Ajuntament.

Pares i mares que demanen explicacions

Els pares i mares van reclamar aleshores els pressupostos al consistori, que al principi s’hi va negar. “Després de fer pressió, finalment el consistori ens va entregar el pressupost i ens vam adonar que l’alcalde s’havia pujat el sou i que s’assignaven càrrecs unipersonals i no només a les escoles”, explica Elvira Vidal.

Arrel d’això, els pares i mares de l’escola Coloraines van demanar participar en un Ple municipal, ara fa cosa d’un any. “I és aquí on es va produir el punt d’inflexió: per primera vegada, l’Ajuntament va posar un límit d’aforament i es va eliminar el punt de l’ordre del dia sobre amortitzacions de places i no ens van deixar parlar”, explica Marc Cases, pare i membre d’Esparreguera Actua. Finalment, fent pressió, van aconseguir aturar les amortitzacions. Ara estan ampliant les seves actuacions a tots els àmbits municipals.

Check Also

Llums i ombres en plena pandèmia al Festival Lola d’Esparreguera

Malgrat que les coses no pinten gens bé per al món de la cultura i …