Dues persones contractades a Castellví gràcies a un nou pla d’ocupació

L’Ajuntament de Castellví de Rosanes ha contractat dues persones gràcies a un nou pla d’ocupació, finançat per la Diputació de Barcelona (correspon al programa complementari de suport a l’economia productiva local), a través del qual se’ls hi podrà donar feina durant quatre mesos i, més endavant, a dues persones més. “Ara hem incorporat dues persones que es trobaven en situació d’atur i al setembre contractarem dues persones més”, explica Lluís Tomàs, alcalde de Castellví a Montserrati.cat.

Les dues persones contractades per l’Ajuntament de Castellví, que es trobaven a l’atur i estaven inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), realitzaran durant quatre mesos tasques d’operaris de brigada. Per al procés de selecció, l’Ajuntament va comunicar al SOC el perfil professional requerit, i des del SOC es va lliurar al consistori una llista d’onze persones que complien aquest perfil, seleccionades pel SOC d’entre els diferents veïns i veïnes en situació d’atur i demandants d’ocupació.

A partir d’aquí, l’Ajuntament va realitzar entrevistes i va  fer-ne una valoració tant de l’experiència i el perfil laboral d’acord amb el lloc a ocupar com de la situació social de cada candidat. Durant el juliol, es farà la selecció pel mateix sistema de les dues persones que s’incorporaran al setembre (una per fer tasques de brigada i l’altra per a tasques de neteja, també durant quatre mesos).

Les despeses de contractació d’aquestes quatre persones –les que s’incorporen ara i les que ho faran al setembre- van a càrrec de la Diputació de Barcelona a través del programa complementari de suport a l’economia productiva local, a la qual s’ha acollit l’Ajuntament de Castellví. El consistori, per la seva part, finançarà el cost de l’equip de protecció individual (vestuari, etc.) de cada treballador.

D’altra banda, s’està pendent de la resolució per part del Consell Comarcal de la incorporació d’una altra persona a través d’un projecte d’accions de treball i formació destinat a les persones perceptores de la renda mínima d’inserció (PIRMI). A finals del 2014, es preveu que l’Ajuntament de Castellví de Rosanes hagi pogut donar temporalment feina a deu persones en situació d’atur en el transcurs d’un any.

Amb aquesta iniciativa, ja són quatre els plans i programes d’ocupació que s’han engegat al municipi des de finals de l’any passat. Els tres primers, ja finalitzats, han permès donar feina durant sis mesos a cinc veïns i veïnes en situació d’atur.

Check Also

LGTBIQ+

L’Ajuntament d’Abrera presenta noves propostes d’activitats de sensibilització i visibilització de la diversitat afectiva, sexual …