Prestigi internacional amb la Marató de Montserrat

Aquest dimenge, 11 de maig, Collbató acollirà la tradicional Cursa de l’Alba (serà la 27a edició), una carrera amb un desnivell acumulat de 2.200 metres i 24 quilòmetres de recorregut, que s’inicia al municipi i ascendeix pel massís de montserrat fins al pic de Sant Jeroni, el més alt de la muntanya (1.237 metres).

A més de celebrar-se la Cursa de l’Alba, enguany es farà la primera edició de la Marató de Montserrat, un circuit espectacular de 42 quilòmetres pel Parc Natural de la muntanya de Montserrat, que comparteix part del recorregut amb la Cursa de l’Alba. Així, aquest diumenge, 11 de maig, Collbató tornarà a agrupar als peus de Montserrat els millors corredors del panorama català en dues carreres a l’alçada del millor trailrunning mundial.

Una Marató de prestigi internacional

La Marató de Montserrat forma part del prestigiós circuit internacional de curses de muntanya Skyrunner National Series, i és la prova que obre el calendari de la modalitat Sky Series, on també hi figuren curses de gran nivell com la Zegama- Aizkorri, SkyRace Vallibierna o la Marató del Montseny, entre altres. També serà la primera prova del Gran Premi Inverse, que inclou altres proves com el Sitja del Llop, el 8 de novembre, o la Skyrace Comapedrosa Gran Premi Inverse, el pròxim 28 de juny.

Restriccions de trànsit al municipi

Degut a la celebració d’aquest  esdeveniment, Collbató patirà algunes restriccions de trànsit durant el matí de diumenge. De sis a deu del matí, es prohibirà l’estacionament de vehicles en algunes zones del municipi, com els carrers d’Amadeu Vives i Pau Bertran, el carrer Muntanya i l’avinguda del centenari d’Amadeu Vives. En un tram d’aquesta via i al passeig de la Cerdanya, la prohibició d’estacionar s’allargarà fins a les quatre de la tarda.

 

Check Also

LGTBIQ+

L’Ajuntament d’Abrera presenta noves propostes d’activitats de sensibilització i visibilització de la diversitat afectiva, sexual …