Fira del Montserratí

Des del fons dels segles, les terres montserratines són al cor de milions de catalans al llarg de la història. Una història que es construeix entre oliveres i sembrats. Traginers, llauradors i ramats. Ametllers, ceps i coques. Mató, ratafia i gents nobles. Veniu i gaudiu de l’entorn, de l’ambient i producte del Montserratí: racons d’un món per descobrir. Va de famílies, pobles i tradicions. Història comuna, gastronomia i peregrinacions. Devoció, fe i tragineria. Resistència, catalanitat i pagesia.

 

La Fira del Montserratí. Un mercat itinerant que gestiona i promociona els productors dels pobles que miren cap a la serra. Un espai de trobada i germanor entre tots els pobles i persones que tenim l’arrelat sentiment montserratí. Un espai de difusió dels productes fets al territori, de les tradicions i gastronomia. Un espai per conèixer la història comuna del Montserratí i fer-la viva. Un espai per trobar-se amb els col·lectius i agrupacions de cultura popular d’arreu de la comarca.

Els productes i serveis de l’entorn de Montserrat són el fil conductor d’una fira que es celebra regularment als diferents pobles d’influència montserratina. L’oferta de la fira es completa amb un conjunt d’activitats paral·leles. El públic podrà participar de visites guiades, presentacions, actuacions, jocs, exposicions, etc.

El 4 d gener de 2015 es va dur a terme la primera edició de la Fira al terme de Castellbell i el Vilar. Més de mig miler de visitants hi van passar al llarg de tot el dia al terme de Sant Cristòfol de Castellbell i el Vilar. Malgrat l’accessibilitat a l’emplaçament de la Fira i les dates pròximes a Reis va ser tot un èxit.

Si sou una entitat, agrupació, col·lectiu o associació de la zona i voleu venir a mostrar la vostra activitat amb una parada o bé sou artesà/na, comerç, empresa o artista i voleu mostrar el vostre producte relacionat amb el Montserratí, ens podeu escriure a lafira(arroba)montserrati.cat

 

Enllaços relacionats amb la Fira del Montserratí

http://www.barcelonaesmoltmes.cat/es/web/agenda/-/fira-del-montserrati

http://www.naciodigital.cat/manresa/noticies/etiqueta/Fira+del+Montserrat%C3%AD

http://www.regio7.cat/bages/2016/04/16/fira-del-montserrati-porta-vintena/357193.html

http://infoanoia.cat/fira-del-montserrati-a-castelloli/

https://www.racocatala.cat/agenda/fira-del-montserrati

http://www.collbato.cat/pl16/id1255/actualitat/agenda/fira-del-montserrati-productes-de-proximitat.htm

http://castellbellielvilar.cat/castellbell_i_el_vilar_fa_coincidir_la_fira_del_montserrati_amb_la_marxa_del_pelegri.html

https://www.jornal.cat/agenda/6a-edicio-de-la-fira-del-montserrati

http://turisme.elbaixllobregat.cat/es/node/9563

http://www.firadelvapor.cat/patrocinadors.html