Primer festival de curtmetratges CineFOSC a Monistrol de Montserrat

Monistrol de Montserrat celebra per primera vegada el festival de curtmetratges CineFOSC, que organitza l’entitat Art i Esplai. S’hi poden presentar i es visionaran peces audiovisuals de curta durada de temàtica i gèneres com el thriller, terror, negre, ciència ficció o fantàstic.

S’acceptaran a concurs tant peces d’imatge real com d’animació. L’objectiu del festival és promoure i donar a coneixer el cinema alternatiu i els nous talents. Les projeccions dels curtmetragtes seleccionats tindran lloc els dies 23, 24 i 25 de maig al local d’Art i Esplai del carrer del Pont nº3 de Monistrol de Montserrat. La data límit per entrega dels treballs és el dia de Sant Jordi, el 23 d’abril. Es poden consultar les bases aquí.

Obrint les portes a l’audiovisual

L’entitat organitzadora, Art i Esplai, de Monistrol de Montserrat, està present des del 1969 en la vida cultural i social del municipi oferint activitats culturals, com la dansa, teatre, cant coral, publicacions de revistes, conferències, exposicions, concerts, concursos de pintura ràpida i festivals de música, entre altres.

Enguany, l’entitat ha decidit obrir les portes a un nou camp, l’audiovisual. I ho fa “amb molta il·lusió i humilitat”. Art i Esplai afronta aquest primer festival cineFOSC “conscient de les nostres possibilitats però alhora amb la voluntat que creixi any rere any amb nous premis i categpories”.

El CineFOSC també compta amb un apartat internacional on se seleccionaran deu curtmetratges entre els directors menors de 25 anys, que participaran en el concurs de Monistrol-sur-Loire (França).

Check Also

La Generalitat aprova el nou mapa de la lectura pública de Catalunya

El Govern ha aprovat el nou Mapa de la Lectura Pública de Catalunya, que recull les necessitats de la lectura pública i estableix el tipus de biblioteca que correspon a cada població per tal d’adequar el servei que ofereixen a la demografia actual de Catalunya. L’aprovació del nou Mapa, que substitueix l’anterior, de 2008, respon a la voluntat d’adaptar-lo als canvis que s’han produït en la població dels municipis catalans i al context actual. El Mapa de la Lectura Pública permet elaborar els programes per a la construcció de nous equipaments i per a l’adequació dels existents; planificar, programar i coordinar les inversions de les diferents administracions competents en aquest àmbit; avaluar periòdicament quina és la posició real del conjunt de les biblioteques públiques de Catalunya, i vetllar perquè es produeixi un creixement equilibrat d’aquests equipaments per tal de garantir l’accés als serveis al conjunt del territori de Catalunya. Actualment totes les capitals de comarca disposen de biblioteca i tots els municipis de més de 30.000 habitants compten almenys amb una. D’altra banda, totes els municipis de més de 5.000 habitants, que són els que tenen l’obligació d’oferir el servei d’acord amb la legislació vigent, disposen d’equipament bibliotecari (excepte Dosrius, que ja té un projecte subvencionat, i Vilafant). Pel que fa als municipis d’entre 3.000 i 5.000 habitants, 54 dels 71 municipis d’aquestes característiques ja disposen d’equipament bibliotecari. A més, el 93% de la població té un servei bibliotecari al seu propi municipi i el 46% disposa del carnet de la biblioteca pública. Des de l’aprovació de l’anterior Mapa s’han inaugurat 91 noves biblioteques, de les quals 34 són serveis nous en municipis o barris on no n’hi havia, i la resta, 57, són trasllats d’equipaments ja existents que s’han adequat als estàndards proposats pel Mapa. Això vol dir que, des de l’aprovació Continua llegint