Un reportatge al ‘New York Times’ sobre l’Escolania

El diari nord-americà ‘New York Times‘ s’ha fet ressò de la primera gira pels Estats Units de l’Escolania de Montserrat, el cor de nens més antic d’Europa, tal com ha publicat recentment el diari ARA. El rotatiu dedica un reportatge de 5 minuts, sota el títol ‘Les veus de Monserrat‘, a l’Escolania. La gira nord-americana de l’Escolania de Montserrat comença avui amb un concert a la cèntrica església de Saint Thomas, a Nova York.

La primera gira nord-americana que fa l’Escolania de Montserrat

Aquesta gira pels Estats Units és la primera a la història de l’Escolania. El cor oferirà concerts avui, demà i aquest diumenge a Nova York, Nova Jersey i Washington (en un auditori per a 2.000 persones), respectivament. La primera actuació serà a la Saint Thomas Church, on participarà en un cicle de concerts d’aquesta església ubicada a la Cinquena Avinguda.

Difondre la cultura catalana al món

No és la primera vegada que l’Escolania creua l’Atlàntic. El 2004 ja ho va fer per visitar Puerto Rico, on va actuar a Mayagüez i a San Juan de Puerto Rico. A Europa, el curs passat, l’Escolania va realitzar una gira per Polònia, que li va permetre participar en el Festival Internacional Música Antiqua Europae Orientalis; concretament, va actuar a la Filharmonia Pomorska de Bydgoszcz i a l’Església de Sant Jaume de Torun.

Al gener del 2013 va tornar a anar, per tercera vegada en dos anys, a Rússia. I en els dos cursos anteriors ha realitzat també, a nivell internacional, dues gires a França, a Flandes i a Alemanya, i un concert més a Roma. D’aquesta manera, l’Escolania contribueix a difondre la cultura catalana arreu del món.

Check Also

La Generalitat aprova el nou mapa de la lectura pública de Catalunya

El Govern ha aprovat el nou Mapa de la Lectura Pública de Catalunya, que recull les necessitats de la lectura pública i estableix el tipus de biblioteca que correspon a cada població per tal d’adequar el servei que ofereixen a la demografia actual de Catalunya. L’aprovació del nou Mapa, que substitueix l’anterior, de 2008, respon a la voluntat d’adaptar-lo als canvis que s’han produït en la població dels municipis catalans i al context actual. El Mapa de la Lectura Pública permet elaborar els programes per a la construcció de nous equipaments i per a l’adequació dels existents; planificar, programar i coordinar les inversions de les diferents administracions competents en aquest àmbit; avaluar periòdicament quina és la posició real del conjunt de les biblioteques públiques de Catalunya, i vetllar perquè es produeixi un creixement equilibrat d’aquests equipaments per tal de garantir l’accés als serveis al conjunt del territori de Catalunya. Actualment totes les capitals de comarca disposen de biblioteca i tots els municipis de més de 30.000 habitants compten almenys amb una. D’altra banda, totes els municipis de més de 5.000 habitants, que són els que tenen l’obligació d’oferir el servei d’acord amb la legislació vigent, disposen d’equipament bibliotecari (excepte Dosrius, que ja té un projecte subvencionat, i Vilafant). Pel que fa als municipis d’entre 3.000 i 5.000 habitants, 54 dels 71 municipis d’aquestes característiques ja disposen d’equipament bibliotecari. A més, el 93% de la població té un servei bibliotecari al seu propi municipi i el 46% disposa del carnet de la biblioteca pública. Des de l’aprovació de l’anterior Mapa s’han inaugurat 91 noves biblioteques, de les quals 34 són serveis nous en municipis o barris on no n’hi havia, i la resta, 57, són trasllats d’equipaments ja existents que s’han adequat als estàndards proposats pel Mapa. Això vol dir que, des de l’aprovació Continua llegint