ENTREVISTA als autors del llibre ‘La Guerra de Successió al Montserratí’

Quan falten pocs mesos per commemorar el tricentenari de la caiguda de Barcelona a mans de les tropes borbòniques, a la falda del Montserratí, Genís Frontera i Joan Valls, autors del llibre La Guerra de Successió al Montserratí expliquen a aquest diari com van viure els pobles d’aquesta zona els fets històrics d’aquest esdeveniment bèl·lic que va enfrontar les potències europees, dividides entre les que defensaven Felip d’Anjou (nét de Lluís XIV de França) i els que volien Carles d’Àustria com a rei de la Monarquia Hispànica.

Valls i Frontera són de Castellbell i el Vilar, municipi que s’ha adherit a la Ruta 1714 i que va ser un punt clau en els esdeveniments que van ocórrer durant la Guerra de Successió al Montserratí. Al castell de Castellbell, per exemple, s’hi van empresonar els borbònics que queien en mans del bàndol dels austriacistes.

Els autors ens expliquen també els principals personatges del llibre, el paper que van jugar els ciutadans del Montserratí durant la guerra, la importància dels Miquelets… I també ens fan cinc cèntims de la metodologia de treball que han seguit a l’hora de documentar-se i redactar el llibre.

Check Also

Esparreguera esclata de vitalitat durant els cinc dies de Festa Major

Els carrers plens, les places farcides de gent, activitats per tots els racons d’Esparreguera i …