El Casal de Collbató obre les portes gairebé tres dècades després de la seva construcció

Dilluns 7 de juliol, va ser el primer dia de funcionament de la Biblioteca de Collbató, ubicada al nou Casal de Cultura, que es va inaugurar dissabte, 5 de juliol, amb la presència de les principals personalitats i entitats del municipi.

L’obertura de la nova biblioteca ha estat tot un esdeveniment al municipi, que esperava feia molts anys -més de vint-i-cinc- comptar amb un espai cultural adequat a les necessitats dels collbatonins i collbatonines.

Les expectatives eren altes, però tots aquells i aquelles que s’hi han apropat n’han sortit satisfets. La majoria coincideix en què és un espai ample, lluminós i amb vistes a la muntanya de Montserrat. Des dels més petits -que aprofiten les tardes per fer els deures a la nova biblioteca-, fins als més grans -que passegen encuriosits entre els prestatges i fullegen els llibres- se senten còmodes en aquest espai que tant temps feia que esperaven.

Montserrati.cat ha parlat amb ells –usuaris i usuàries de la biblioteca-, queexpliquen les seves primeres impressions, amb el Director del Casal de Cultura de Collbató, Xavier Sanz, que informa sobre els equipaments del Casal, entre altres coses, i amb el Director de la Biblioteca, Xavier Vidal, que comenta com estan distribuïts els espais de la biblioteca i quins documents s’hi poden trobar.

L’edifici acull la Biblioteca, el Casal d’avis i una sala d’actes, entre altres

Amb 2.000 metres quadrats de superfície, el Casal disposa d’espais per a acollir serveis com la Biblioteca municipal, que passa a integrar-se a la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona o el Casal d’avis Sant Corneli a més de posar a disposició del teixit associatiu i dels veïns i veïnes una sala d’actes amb capacitat per a un centenar de persones, un espai d’exposicions i aules de reunions per a exposicions, tallers o cursos.

L’1 de setembre s’hagi culminat el trasllat del Casal d’avis Sant Corneli a les noves instal·lacions de les que disposarà al nou edifici. L’objectiu de posposar aquest canvi d’emplaçament ha estat no interrompre el servei de lleure i cultural que s’ofereix a la gent gran de la població.

Pel que fa a l’edifici, aquest destaca per ser un equipament sostenible gràcies a l’ús de plaques solars destinades a l’escalfament de l’aigua, plaques solars fotovoltaiques per a la producció d’energia elèctrica, lluernes i finestrals per a l’aprofitament de la llum natural i d’un dipòsit de recollida d’aigües pluvials per al reg del jardí que envolta l’edifici.

La Biblioteca compta amb un fons de 10.700 llibres

La nova biblioteca és el primer dels serveis municipals dels que podem gaudir al Casal de Cultura. Aquest espai, amb uns 800 metres quadrats de superfície, ofereix 10.700 llibres, 1.400 documents audiovisuals i 47 subscripcions a diaris i revistes i es troba integrat a la Xarxa de Biblioteques Municipals.

Ara, la biblioteca es troba oberta de dilluns a divendres de 16 a 20.30 hores i els dimecres al matí de 10 a 14 hores. De l’1 al 24 d’agost l’equipament romandrà tancat i obrirà les seves portes el dia 25 mantenint aquest mateix horari de juliol fins a l’inici del setembre.

 

Check Also

Esparreguera esclata de vitalitat durant els cinc dies de Festa Major

Els carrers plens, les places farcides de gent, activitats per tots els racons d’Esparreguera i …