El blog ‘Receptaris’ del Servei Local de Català d’Esparreguera arriba a les 300 receptes

Des de l’any 2011, el Servei Local de Català d’Esparregeura, publica el bloc Receptaris. Fa usn dies es va publicar la recepta número 300. El SLC d’esparreguera a totes les classes de català treballa l’escriptura de les receptes i es fa una introducció a aspectes culturals de la cuina catalana. Inicialment, els receptaris es publicaven en paper, primer, i en CD, després.

El bloc permet trobar les receptes dividides en quatre apartats: Totes les receptes, Primers i segons plats, Postres i Begudes. També permet fer una cerca per Receptes catalanes i Receptes d’arreu del món, amb l’objectiu d’incidir en aspectes interculturals, de reconeixement de la llengua i la identitat catalana i, alhora, de tots els orígens geogràfics existents a les classes de català d’Esparreguera.

En aquest últim cas, hi ha, a més, una subdivisió de totes les receptes classificades segons 42 orígens geogràfics diferents, segons la nació o la tradició cultural d’on són originàries. Cada recepta conté els ingredients necessaris, els passos per a preparar-la i, si s’escau, informacions culturals d’interès.

Al final de curs, el SLC d’Esparreguera organitza una Trobada Gastronòmica Intercultural

Des de fa 8 anys, el Servei Local de Català d’Esparreguera organitza cada any una Trobada Gastronòmica Intercultural, amb l’objectiu de celebrar alhora les cloendes dels cursos de català per a adults i de l’edició del Voluntariat per la llengua. En aquesta trobada, els alumnes i els voluntaris porten una recepta cuinada que, prèviament, han fet arribar per escrit.

 

Check Also

Monistrol acull una jornada gastronòmica de la cuina del Montserratí

Monistrol de Montserrat acollirà una jornada gastronòmica de la cuina del Montserratí, sota el títol La …