Des de l’any 2011, el Servei Local de Català d’Esparregeura, publica el bloc Receptaris. Fa usn dies es va publicar la recepta número 300. El SLC d’esparreguera a totes les classes de català treballa l’escriptura de les receptes i es fa una introducció a aspectes culturals de la cuina catalana. Inicialment, els receptaris es publicaven en paper, primer, i en CD, després.
El bloc permet trobar les receptes dividides en quatre apartats: Totes les receptes, Primers i segons plats, Postres i Begudes. També permet fer una cerca per Receptes catalanes i Receptes d’arreu del món, amb l’objectiu d’incidir en aspectes interculturals, de reconeixement de la llengua i la identitat catalana i, alhora, de tots els orígens geogràfics existents a les classes de català d’Esparreguera.
En aquest últim cas, hi ha, a més, una subdivisió de totes les receptes classificades segons 42 orígens geogràfics diferents, segons la nació o la tradició cultural d’on són originàries. Cada recepta conté els ingredients necessaris, els passos per a preparar-la i, si s’escau, informacions culturals d’interès.
Al final de curs, el SLC d’Esparreguera organitza una Trobada Gastronòmica Intercultural
Des de fa 8 anys, el Servei Local de Català d’Esparreguera organitza cada any una Trobada Gastronòmica Intercultural, amb l’objectiu de celebrar alhora les cloendes dels cursos de català per a adults i de l’edició del Voluntariat per la llengua. En aquesta trobada, els alumnes i els voluntaris porten una recepta cuinada que, prèviament, han fet arribar per escrit.