Actualitat

El Pavelló de Can Cases acollirà l’acte ‘In Memoriam’ d’homenatge a les víctimes de la pandèmia el 25 de juliol

L’Ajuntament de Martorell organitzarà dissabte 25 de juliol, a les 20.30h, al Pavelló Esportiu de Can Cases un homenatge públic en record de tots els veïns i veïnes que han mort durant la pandèmia. L’acte portarà per nom ‘In Memoriam’ i es durà a terme seguint estrictament les mesures recomanades per les autoritats sanitàries. ‘In […] Continua llegint

Via: Ajuntament Martorell

Entra a l’espai de biblioteca virtual!

Hi trobaràs informació d’utilitat sobre dades, serveis, fons, etc. de la biblioteca municipal El Castell

La biblioteca municipal El Castell porta mesos treballant en el seu espai de biblioteca virtual, on trobareu els horaris de l’equipament actualitzats, la història de l’edifici que l’alberga, així com els fons especials de què disposa (Parcs naturals i Barraques de pedra seca). Paral·lelament, s’estan editant guies d’alguns dels fons, com Gènere, Racó de Famílies o Còmic,… Continua llegint

Via: Ajuntament de Vacarisses

Protocol d’actuació contra les agressions sexistes i/o per expressió de gènere en entorns d’oci

Castellví s’ha dotat el 2020 d’un protocol d’actuació contra les agressions sexistes i/o per expressió de gènere en entorns d’oci del municipi.

Aquest protocol és una eina de suport per definir uns mínims criteris d’actuació conjunta davant les situacions d’agressions sexistes i/o per expressió de gènere que es puguin produir a les festes i revetlles del municipi de Castellví de Rosanes.
Està definit segons una concepció conjunta sobre què són les violències sexistes i/o per expressió de gènere, i com es manifesten en forma d’agressions. Aquesta definició ha de ser una ajuda per entendre-les, detectar-les i saber que enguany existeix un recurs de suport on s’han de derivar les situacions detectades: el Punt Lila que s’instal·larà durant les festes majors i revetlles, per la prevenció i l’atenció d’agressions sexistes.
Es tracta d’un protocol elaborat des de l’Ajuntament de Castellví de Rosanes, per part de la Regidora d’Igualtat i Diversitat Sexual i de Gènere i la Treballadora Social de l’Ajuntament, i que ha comptat amb l’assessorament tècnic del SIAD del Baix Llobregat i del SIE del Baix Llobregat.

El pots consultar en l’enllaç que trobaràs en aquesta mateixa pàgina.

L’entrada Protocol d’actuació contra les agressions sexistes i/o per expressió de gènere en entorns d’oci ha aparegut primer a Ajuntament de Castellví de Rosanes.

Continua llegint

Via: AjCastellví

Festa del llibre i de la rosa a Olesa de Montserrat

La festa literària i de les roses de Sant Jordi s’ha traslladat al 23 de juliol davant la impossibilitat de poder celebrar aquesta diada amb llibres i roses al carrer com cada any com a conseqüència del confinament al qual estava sotmesa la ciutadania el 23 d’abril. Per aquest motiu, la Cambra del Llibre de Catalunya, entitat integrada pel Gremi d’Editors, l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, el Gremi de Llibreters, el Gremi de Distribuïdors i el Gremi de la Indústria Gràfica,… Continua llegint

Via: Ajuntament Olesa

Reunió sobre el clavegueram a Serra Alta

Diumenge passat, 12 de juliol, una àmplia representació de l’equip de Govern de l’Ajuntament va oferir una reunió per parlar del clavegueram i de quins són els avantatges del sistema porta a porta de recollida d’escombraries. Es tractava de traslladar la informació i conèixer les diferents sensibilitats al respecte per part del veïnat.

Les obres de clavegueram en un barri o urbanització acostumen a ser controvertides pel que representa urbanísticament, amb el fet d’aixecar carrers i, també l’esforç econòmic que han de suportar els veïns i veïnes per tirar-ho endavant. Aquest va ser el punt principal que es va tractar a Serra Alta amb la intervenció del regidor d’Urbanisme, Jordi Parcerisas, qui va fer la seva exposició en 4 punts. Primer va fer un repàs històric i va explicar el projecte que hi ha aprovat definitivament per sessió plenària des del 2012 i que genera una afectació en forma de càrrega al registre de la propietat en cada una de les parcel·les de Serra Alta. També va detallar els aspectes més tècnics, es va parlar del pressupost i de les fórmules de finançament. La trobada va servir per resoldre dubtes i concretar aspectes referents a un tipus d’obra complex.

Per altra banda, l’alcalde Gerard Parcerisas, en condició també de regidor de Medi Ambient, va exposar els principals avantatges del sistema de recollida porta a porta. Es tracta d’un dels projectes que s’està estudiant des d’aquesta àrea i que podria implementar-se en un futur no molt llunyà al nostre terme.

Finalment, el regidor d’Urbanitzacions, Xavier Alberich, també va poder fer un recordatori de la recent posada en funcionament del sistema de bústies que permet rebre les cartes directament sense necessitat de desplaçar-se a Esparreguera com es feia anteriorment.

Continua llegint

Via: Aj Hostalets Pierola