ÚLTIMA HORA

Fira del Montserratí

LA FIRA

[Clica aquí per més info de la Fira] Ens complau informar-vos d’una nova edició de la Fira del Montserratí a Castellbell i el Vilar. La data serà el 17 d’Abril i principalment està focalitzada en productes de la terra i també esports als pobles de Montserrat. I es farà coincidir amb l’esdeveniment de la IIa Marxa del Pelegrí que l’edició anterior va aplegar més de 500 persones. Amb el que es preveu una gran afluència.L’horari de la Fira serà de 9:30h a -14:30h (aproximadament). Hi haurà mostres d’artesania, de roba d’escalada, dels matoners de la contrada, de clubs esportius i molt més
Si voleu posar parada, hi sou a temps. Ens ho podeu comunicar al correu lafira@montserrati.cat i us enviarem les indicacions. Si teniu activitats a desenvolupar-hi a part de parada, també ens ho podeu fer saber. Podeu contestar-nos aquest correu per que us reservem lloc i us expliquem els detalls. PLACES LIMITADES (En aquesta quarta edició i amb la previsió de major afluència que les anteriors edicions, us demanarem una aportació de la voluntat per tal de poder mantenir econòmicament el projecte)
La Fira del Montserratí – Un món per descobrir  //   Allí on es fonen les institucions i el poble
Des del fons dels segles, les terres montserratines són al cor de milions de catalans al llarg de la història. Una història que es construeix entre oliveres i sembrats. Traginers, llauradors i ramats. Ametllers, ceps i coques. Mató, ratafia i gents nobles. Veniu i gaudiu de l’entorn, de l’ambient i producte del Montserratí: racons d’un món per descobrir. Va de famílies, pobles i tradicions. Història comuna, gastronomia i peregrinacions. Devoció, fe i tragineria. Resistència, catalanitat i pagesia.
Des del Portal del Montserratí i l’Associació Massís de Montserrat presentem un esdeveniment únic, arrelat al territori, col·laboratiu i de projecció supra-local de les economies municipals.
La Fira del Montserratí. Un mercat itinerant que gestiona i promociona els productors dels pobles que miren cap a la serra. Un espai de trobada i germanor entre tots els pobles i persones que tenen arrelat sentiment montserratí. Un espai de difusió dels productes fet al territori, de les tradicions i gastronomia. Un espai per conèixer la història comuna del Montserratí i fer-la viva. Un espai per trobar-se amb els col·lectius i agrupacions de cultura popular d’arreu de la comarca.
El 4 d gener de 2015 es va dur a terme la primera edició de la Fira al terme de Castellbell i el Vilar. Més de mig miler de visitants hi van passar al llarg de tot el dia al terme de Sant Cristòfol de Castellbell i el Vilar.,  malgrat l’accessibilitat a l’emplaçament de la Fira i les dates pròximes a Reis.
Els productes i serveis de l’entorn de Montserrat són el fil conductor d’una fira que es celebra regularment als diferents pobles d’influència montserratina. L’oferta de la fira es completa amb un conjunt d’activitats paral·leles. El públic podrà participar de visites guiades, presentacions, actuacions, jocs, exposicions, etc.

La Fira del Montserratí és un espai de trobada i germanor entre tots els pobles i persones que tenen l’arrelat sentiment montserratí. Un espai de difusió dels productes fet al territori, de les tradicions i gastronomia. Un espai per conèixer la història comuna del Montserratí i fer-la viva. Un espai per trobar-se amb els col·lectius i agrupacions de cultura popular d’arreu de la comarca.
Podeu veure aquí les notícies relacionades amb les anteriors i les properes edicions de la Fira del Montserratí
Si sou una entitat, agrupació, col·lectiu o associació de la zona i voleu venir a mostrar la vostra activitat amb una parada o bé sou artesà/na, comerç, empresa o artista i voleu mostrar el vostre producte relacionat amb el Montserratí, ens podeu escriure a lafira@montserrati.cat